14/11/2022 14/11/2022 Με τιμές Αρχηγού Κράτους, έτσι ακριβώς όπως υποδέχθηκε την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Παναγιοσκέπαστος Πειραιάς αποχαιρέτησε σήμερα το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο της Παναγίας μας το οποίο προσκύνησαν για εννέα ημέρες πιστοί από όλο τον κόσμο. Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Εκατοντάδες πιστοί βρέθηκαν από νωρίς σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά για...
14 Νοεμβρίου, 2022 - 10:10
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2022 - 16:52

O Πειραιάς αποχαιρέτησε με ευλάβεια την Αγία Ζώνη (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
O Πειραιάς αποχαιρέτησε με ευλάβεια την Αγία Ζώνη (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Με τιμές Αρχηγού Κράτους, έτσι ακριβώς όπως υποδέχθηκε την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Παναγιοσκέπαστος Πειραιάς αποχαιρέτησε σήμερα το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο της Παναγίας μας το οποίο προσκύνησαν για εννέα ημέρες πιστοί από όλο τον κόσμο.

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Εκατοντάδες πιστοί βρέθηκαν από νωρίς σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά για να προσκυνήσουν την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου η οποία ύστερα από την παραμονή εννέα ημερών, αναχώρησε με τις πρέπουσες τιμές για το Άγιον Όρος.

Παρακολουθήστε το βίντεο ΕΔΩ από την ζωντανή μετάδοση που έκανε η Pemptousia TV. 

Εντός και εκτός του ναού επικράτησε το αδιαχώρητο με τους πιστούς να ευχαριστούν τον Γέροντα Εφραίμ, Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, για την μεγάλη ευλογία.

Ο Γέροντας Εφραίμ σήκωσε την Αγία Ζώνη στα χέρια του και ευλόγησε τον πιστό λαό, ενώ τελέστηκε Ιερά Παράκληση προς την Αγία Ζώνη. Πριν την ολοκλήρωση της Παράκλησης ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ανέγνωσε προς την Αγία Ζώνη την ειδική ευχή για την κατάπαυση της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία. 

“Δεν υπάρχουν ανθρώπινοι λόγοι για να ευχαριστώ στην Υπερύμνητων Κυρίαν Θεοτόκον, την Μητέρα του Θεού και των ανθρώπων, το μοναδικό πρόσωπο που πέτυχε των ευαγγελικών της διαθήκης. Αυτή που θα είναι πάντα η γέφυρα μας με τον Χριστό”, ανέφερε ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ για την μεγάλη ευλογία που έλαβε ο Παναγισκέπαστος Πειραιάς.

Εξέφρασε παράλληλα της ευχαριστίες προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ για την μεγάλη ευλογία.

“Να προσεύχεστε πάντα για μας. Οι Πειριαώτες θα έχουν στις καρδιές τους αυτή την θεοφιλή προσφορά της έλευσης και ευλογίας της Παναγίας”, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

Στη συνέχεια με τις πρέπουσες τιμές το θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας αναχώρησε για το Άγιον Όρος με τις καμπάνες να ηχούν χαρμόσυνα και τον λαό.

Οι μπάντες του Δήμου Πειραιά και του Λιμενικού Σώματος παιάνισαν τον Εθνικό Ύμνο λίγο πριν Αγία Ζώνη αναχωρήσει. Κλήρος και λαός έψαλλαν το “Τη Υπερμάχω” με δάκρυα στα μάτια.

Κατά την αναχώρηση της Αγίας Ζώνης από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου παρέστη ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, το έργο και την προσφορά του οποίου εξήρε ο Μητροπολίτης Πειραιώς στον λόγο του, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το πρωί τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία η οποία μεταδόθηκε απευθείας από την Pemptousia TV. Παρακολουθήστε ΕΔΩ

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας διαβάστηκε ενώπιον της Αγίας Ζώνης η ειδική ευχή για την κατάπαυση της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία με τους πιστούς στα γόνματα να δέονται στην Παναγία.

Μοναδικές ήταν οι στιγμές που βίωσε ο Πειραιάς όλες αυτές τις ημέρες καθώς, παρά το γεγονός ότι ο ναός παρέμενε ανοιχτός όλο το 24ωρο, μεγάλες ουρές σχηματίζονταν για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη. Άνθρωποι κάθε ηλικίας με ευλάβεια και υπομονή ανέμεναν να προσκυνήσουν το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας.

Αδιάκοπο το προσκύνημα και σήμερα με τους πιστούς να αναμένουν στην ουρά για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη.

Η Αγία Ζώνη κανονικά ήταν να αναχωρήσει χθες, Κυριακή 13 Νοεμβρίου. Ωστόσο, η μεγάλη προσέλευση του κόσμου οδήγησε στην απόφαση το προσκύνημα να παραταθεί κατά μία ημέρα με τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ να ευχαριστεί για τον Καθηγούμενο της Ιερά Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ για την απόφαση.

Η Αγία Ζώνη αφίχθη από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στο πρώτο λιμάνι της χώρας το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου, από τον Καθηγούμενο Αρχιμανδρίτη Εφραίμ συνοδεία Βατοπαιδινών πατέρων. Την Αγία Ζώνη υποδέχθηκε με τιμές αρχηγού κράτους ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. 

Φωτογραφίες ope.gr

 

Κοσμοσυρροή για την Αγία Ζώνη έως την τελευταία νύχτα

Αδιάκοπη ήταν η προσέλευση χιλιάδων πιστών στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Πειραιά από αργά το βράδυ της Κυριακής 13 Νοεμβρίου έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 14 Νοεμβρίου 2022, την τελευταία νύχτα κατά την οποία τέθηκε προς προσκύνηση η Αγία Ζώνη πριν την αναχώρηση της για το Άγιον Όρος.

Ρεπορτάζ: Νάνσυ Νάσκου

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος – Αντώνης Βαραμπούτης

Μοντάζ: Κωνσταντίνος Καμινάρης

Χωρίς διαμαρτυρίες, παράπονα και κούραση, πιστοί κάθε ηλικίας περίμεναν καρτερικά για πολλές ώρες να έρθει η σειρά τους και να καταθέσουν τα αιτήματα και τις ευχαριστίες τους στο μοναδικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας. Χιλιάδες ψυχές ενώθηκαν κάτω από τον τρούλο του Ναού και με μια φωνή είπαν ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Θεοτόκο για τη στήριξη Της.

Το πρωί της Δευτέρας και μετά από εννέα ημέρες, ο Παναγιοσκέπαστος Πειραιάς αποχαιρέτησε την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου με τιμές Αρχηγού Κράτους, έτσι ακριβώς όπως την υποδέχθηκε, με πλήθος πιστών να προσκυνούν μέχρι την τελευταία στιγμή και την αναχώρηση της για το Άγιον Όρος.

 

Διαβάστε επίσης: 

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώπιον της Αγίας Ζώνης από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά

Μηνύματα ελπίδας για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία από το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Αγία Ζώνη: Παράταση του προσκυνήματος ζητούν οι πιστοί – Πρωτοφανής προσέλευση στον Πειραιά

Αγία Ζώνη: Μήνυμα ευλογίας και στήριξης της Ελλάδας κατά την παραμονή της στον Πειραιά (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Άγιος Νικόλαος Πειραιά: Η τελευταία Θεία Λειτουργία ενώπιον της Αγίας Ζώνης

Πιστοί προσκυνούν την Αγία Ζώνη λίγο πριν την αναχώρησή της

Φωτογραφίες από την αναχώρηση της Αγίας Ζώνης από τον Πειραιά

Πειραιάς: Ιερά Παράκληση και έξοδος της Αγίας Ζώνης (ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων