21/06/2023 21/06/2023 Μουσικοθεατρική εκδήλωση με αφορμή την 104η επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς “Οι Αργοναύτες” και τον Δήμο Κιλκίς, στις 19 Ιουνίου. Στο χαιρετισμό του, ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος τόνισε ότι “μέσα από την τιμή της ιστορίας, τιμούμε τους προγόνους μας και κρατούμε άσβεστη τη φλόγα...
21 Ιουνίου, 2023 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2023 - 18:29

Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου στην 104η επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου στην 104η επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Μουσικοθεατρική εκδήλωση με αφορμή την 104η επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς “Οι Αργοναύτες” και τον Δήμο Κιλκίς, στις 19 Ιουνίου. Στο χαιρετισμό του, ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος τόνισε ότι “μέσα από την τιμή της ιστορίας, τιμούμε τους προγόνους μας και κρατούμε άσβεστη τη φλόγα της μνήμης τους”.

Η εκδήλωση πραγματοιήθηκε σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς,, ενταγμένη στο φετινό πρόγραμμα “Ελευθερίων” του Κιλκίς.

Ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε και ως αφηγητής ιστορικών κειμένων, πλαισιούμενους και από άλλους Κληρικούς της Μητρόπολης, ενώ συμμετείχε επίσης και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητρόπόλης “Πέτρος ο Γλυκύς” με πολλά μέλη του.

Άπαντες οι συντελεστές της εκδήλωσης, που ξεπέρασαν τους 200, καταχειροκροτήθηκαν από τους Κιλκισιώτες που προσήλθαν στο Θέατρο Λόφου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων