29/09/2023 29/09/2023 Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης στην πόλη της Κοζάνης με πιστούς να προσέρχονται από το πρωί να προσκυνήσουν το ιερό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας, να προσευχηθούν σε αυτή ζητώντας τις μεσιτίες και λαμβάνοντας τη χάρη Της.  Κοζάνη – Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος/ Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης  Το πρωί...
29 Σεπτεμβρίου, 2023 - 10:42
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2023 - 11:08

Κοζάνη: Θεία Λειτουργία ενώπιον της Αγίας Ζώνης – Πλήθος πιστών από το πρωί προσκυνά το ιερό κειμήλιο της Παναγίας μας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Κοζάνη: Θεία Λειτουργία ενώπιον της Αγίας Ζώνης – Πλήθος πιστών από το πρωί προσκυνά το ιερό κειμήλιο της Παναγίας μας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης στην πόλη της Κοζάνης με πιστούς να προσέρχονται από το πρωί να προσκυνήσουν το ιερό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας, να προσευχηθούν σε αυτή ζητώντας τις μεσιτίες και λαμβάνοντας τη χάρη Της. 

Κοζάνη – Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος/ Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης 

Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ, ο οποίος κόμισε χθες το απόγευμα της Αγία Ζώνη στην Κοζάνη όπου την υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, οι τοπικές αρχές και ο λαός.

Με τον Γέροντα Εφραίμ συλλειτούργησαν Βατοπαιδινοί Πατέρες οι οποίοι συνοδεύουν την Αγία Ζώνη καθώς και ιερείς της Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Γέροντας Εφραίμ ανέγνωσε την ειδική ευχή ενώπιον της Αγίας Ζώνης υπέρ ενισχύσεως του πιστού λαού.

Πλήθος πιστών προσήλθε από νωρίς το πρωί για να προσκυνήσει την Αγία Ζώνη.

Είναι η πρώτη φορά που η Αγία Ζώνη της Παναγίας μας από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου επισκέπτεται την πόλη της Κοζάνης. Ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης, προκειμένου οι πιστοί να έχουν την δυνατότητα να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Παναγίας μας, θα παραμένει ανοικτός από τις 07:00 π.μ. έως τις 01:00 π.μ. και καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες.

Διαβάστε επίσης: 

Κοζάνη: Πλήθος πιστών συρρέει στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης να προσκυνήσει την Αγία Ζώνη

 Φωτορεπορτάζ ope.gr: Στα προπύλαια του Ι.Ν. των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης κλήρος και λαός στην Κοζάνη έκλιναν ευλαβικά το γόνυ στην Τιμία Ζώνη (ΒΙΝΤΕΟ)

 Η Κοζάνη αγρυπνεί για την Αγία Ζώνη της Παναγίας

Δείτε το βίντεο με την έξοδο της Αγίας Ζώνης από την Ι.Μ.Μ Βατοπαιδίου

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Η Κοζάνη υποδέχεται με δέος και κατάνυξη την Αγία Ζώνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Εξήλθε του Αγίου Όρους η Αγία Ζώνη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων