23/05/2020 23/05/2020 Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, κομίζων το Άγιο Φως, αφίχθη χθες το εσπερας στη νήσο Σίκινο, ύστερα από εξάωρο πλου στην τρικυμιώδη θάλασσα, μέσω Πάρου, Νάξου και Ίου.       Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η κατά το τοπικό έθος παράδοση της Ιεράς εικόνας της Παναγίας από τον Πανηγυρά του προηγούμενου έτους στον νέο, η...
23 Μαΐου, 2020 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2020 - 17:44

Στη Σίκινο με το Άγιο Φως μεσα στην τρικυμιώδη θάλασσα

Διαδώστε:
Στη Σίκινο με το Άγιο Φως μεσα στην τρικυμιώδη θάλασσα

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, κομίζων το Άγιο Φως, αφίχθη χθες το εσπερας στη νήσο Σίκινο, ύστερα από εξάωρο πλου στην τρικυμιώδη θάλασσα, μέσω Πάρου, Νάξου και Ίου.

 

 

 

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η κατά το τοπικό έθος παράδοση της Ιεράς εικόνας της Παναγίας από τον Πανηγυρά του προηγούμενου έτους στον νέο, η οποία δεν ετελέσθη την κυριώνυμο ημέρα της Ζωοδόχου Πηγής, καθ’ ην πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Χρυσοπηγής, λόγω των τότε ισχυόντων μέτρων υγειονομικής προστασίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ νωρίς το πρωί μετέβη στην οικία του Πανηγυρά, απ’ όπου, με αυτοκινητοπομπή, η Αγία Εικόνα μετεφέρθη στην Ιερά Μονή Χρυσοπηγής.

 

 

 

 

 

 

 

Άμα τη αφίξει της τελέσθηκε στο Καθολικό της Μονής Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, συμπαρατατουμένου από τους δύο Εφημερίους της νήσου, με την Υπεύθυνη της Μονής, Μοναχή Δωροθέα να διακονεί το Αναλόγιο, και με την παρουσία του Δημάρχου Σικίνου κ. Βασιλείου Μαράκη, Δημοτικών Συμβούλων, Εκπαιδευτικών και πολλων Σικινίων πιστών, οι οποίοι προσήλθαν με τα παιδιά τους, τηρούντες τα υποδειχθέντα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ εξέφρασε τη χαρά του, διότι μπορεί και πάλι να βλέπει τα φωτεινά πρόσωπα των πιστών, καθώς προσέρχονται και προσεύχονται στους Ναούς, ανάβουν το κερί τους, προσκυνούν τις Άγιες Εικόνες και συμμετέχουν στη Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, και υπεγράμμισε ότι η επέλαση του καταστροφικού ιού ήρθε για να θυμίσει στον άνθρωπο ότι δεν είναι παντοδύναμος, ότι οφείλει να προστατεύει το φυσικό του περιβάλλον και να αντιμετωπίζει το συνάνθρωπό του ως αδελφό του, έχοντας κοινό πατέρα το Θεό.

Τέλος, αναφέρθηκε στις ευεργεσίες της Θεοτόκου, τις οποίες ως ακένωτος πηγή διαχέει προς την ανθρωπότητα, ευχαρίστησε τους δυο Εφημερίους της Σικίνου, Πρωτοπρεσβυτέρους Σπυρίδωνα και Θεόδωρο, για τη διακονία τους, και την Υπεύθυνη της Ιεράς Μονής, Μοναχή Δωροθέα για την άοκνη μέριμνά της, και τους πιστούς για την παρουσία τους, προς τους οποίους διένειμε μαζί με το αντίδωρο εικόνες της Αναστάσεως, ως ευλογία, και παιχνίδια στα παιδιά.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η ιερά εικόνα της Παναγίας παρεδόθη στον νέο Πανηγυρά, στην οικία του οποίου μετεφέρθη ωσαύτως με αυτοκινητοπομπή.

Ήδη, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επιστρέφει στην Ερμούπολη, προκειμένου το εσπέρας να τελέσει τον Εόρτιο Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, επί τη 84η Επετείω από της ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος του.

Τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ συνόδευσαν ο Γραμματέας της Ι. Μητροπόλεως κ. Αλέξ. Μαρκουΐζος, η συνεργάτις της Ιεράς Μητροπόλεως κα Ειρήνη Ξαγοράρη και ο ιδιοκτήτης του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού «SYROS TV1», κ. Κομνηνός Στρογγύλης, ο οποίος κατέγραψε και θα αναμεταδώσει τις εκδηλώσεις.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων