18/05/2022 18/05/2022 Όπως κατ’ έτος, την περίοδο του Πεντηκοσταρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου, Μυκόνου, Σερίφου, Σίφνου, Κιμώλου, Κύθνου, Φολεγάνδρου και Σικίνου κ. Δωρόθεος Β΄ μετέβη σήμερα στη Μακρόνησο. Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κέας και Μακρονήσου, Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Δεμέναγας, ο Έπαρχος Κέας- Κύθνου Ι. Ευαγγέλου, ο Αντιδήμαρχος Κέας Κωνστ. Δεμέναγα, εκπροσωπών την...
18 Μαΐου, 2022 - 17:48
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2022 - 18:10

Το ετήσιο προσκύνημα του Μητροπολίτη Σύρου στη Μακρόνησο

Διαδώστε:
Το ετήσιο προσκύνημα του Μητροπολίτη Σύρου στη Μακρόνησο

Όπως κατ’ έτος, την περίοδο του Πεντηκοσταρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου, Μυκόνου, Σερίφου, Σίφνου, Κιμώλου, Κύθνου, Φολεγάνδρου και Σικίνου κ. Δωρόθεος Β΄ μετέβη σήμερα στη Μακρόνησο. Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κέας και Μακρονήσου, Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Δεμέναγας, ο Έπαρχος Κέας- Κύθνου Ι. Ευαγγέλου, ο Αντιδήμαρχος Κέας Κωνστ. Δεμέναγα, εκπροσωπών την απουσιάζουσα στη Σύρο Δήμαρχο Κέας, ο Εθνικός και Κοινωνικός Ευεργέτης, Προνοιάρχης και ανακαινιστής του Ναού και Διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος, ιερείς από την Κέα, ο Πρωτοπρ. Σταμάτιος από την γείτονα Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας, Ιεροψάλτες και Επίτροποι Ναών της Κέας και ομάδα προσκυνητών. Ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος ιερούργησε στον εκεί Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, με την παρουσία και των διαμενόντων στο νησί κτηνοτρόφων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε τον Μεγάθυμο Ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, για τις πολλές, πολλαπλές και αφειδώλευτες ευεργεσίες του και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κέας, Πρωτοπρ. Ελευθ. Δεμέναγα και τους συνεργάτες του, για την προετοιμασία και την άψογη διεξαγωγή του προσκυνήματος, και προέτρεψε τους παρισταμένους να προσευχηθούν στον στρατιωτικό Άγιο Γεώργιο να καταπαύσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις μεταξύ ομοδόξων χωρών του Βορρά.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε τρισάγιο επί τάφων Ελλήνων και ξένων, οι οποίο από εκατονταετίας απέθαναν και ετάφησαν στο νησί.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων