21/05/2019 21/05/2019 Την Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Χίου πραγματοποιήθηκε η καταληκτική συνάντηση όλων των Σχολών Γονέων της Ι. Μ. Χίου για το ιεραποστολικό έτος 2018-2019. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος απηύθυνε πατρικό και πνευματικό λόγο αναφερόμενος στην σύγχρονη πραγματικότητα. Χρησιμοποιώντας πολλά περιστατικά και μαρτυρίες ανθρώπων της εποχής μας, έδειξε την ανάγκη η...
21 Μαΐου, 2019 - 17:13
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2019 - 17:15

“Τα νέα ζευγάρια να ξεκινάνε τη ζωή τους μέσα στην Εκκλησία”

Διαδώστε:
“Τα νέα ζευγάρια να ξεκινάνε τη ζωή τους μέσα στην Εκκλησία”

Την Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Χίου πραγματοποιήθηκε η καταληκτική συνάντηση όλων των Σχολών Γονέων της Ι. Μ. Χίου για το ιεραποστολικό έτος 2018-2019.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος απηύθυνε πατρικό και πνευματικό λόγο αναφερόμενος στην σύγχρονη πραγματικότητα. Χρησιμοποιώντας πολλά περιστατικά και μαρτυρίες ανθρώπων της εποχής μας, έδειξε την ανάγκη η οικογένεια να γίνει πράγματι “κατ’ οἴκον ἐκκλησία”. Μεταξύ άλλων είπε: “Σήμερα έχει αλλοιωθεί το νόημα των λέξεων… μέχρι τώρα όταν λέγαμε ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ήταν αυτονόητο ότι σκεφτόμασταν έναν πατέρα, μία μητέρα και τα παιδιά τους… τώρα θέλουν να το αλλάξουν κι αυτό… Πολλοί γονείς δίνουν στα παιδιά τους τα πάντα αλλά όχι τα πιο απαραίτητα… Στο σπίτι που δεν μπαίνει ο Χριστός μπαίνει ο ψυχίατρος… Περισσότερο να μιλάμε στο Χριστό για τα παιδιά από το να μιλάμε στα παιδιά για το Χριστό (στις περιπτώσεις κυρίως που αντιδρούν)… Τα νέα ζευγάρια να ξεκινάνε τη ζωή τους μέσα στην εκκλησία κάτω από τον Παντοκράτορα για να χτίσουν μια εκκλησία μέσα στο σπίτι τους… ”

Στο τέλος της ομιλίας του δοξολόγησε τον Άγιον Θεό που μας αξίωσε να ολοκληρώσουμε για την φετινή χρονιά τις συναντήσεις των Σχολών Γονέων, ευχαρίστησε όλους τους διοργανωτές και ομιλητές της φετινής χρονιάς και απένειμε αναμνηστικά διπλώματα και βιβλία σε όλους τους συμμετέχοντες.

Οι Σχολές Γονέων λειτούργησαν για έκτη συνεχή χρονιά, στις ενοριακές αίθουσες α) του Ι.Ν.Ευαγγελιστρίας πόλεως Χίου, β) του Ι.Ν.Παναγίας Ερειθιανής Βροντάδου καὶ γ) του Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου Νενήτων. Συνολικά οι εγγεγραμμένοι ήταν περί τους 170.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων