29/10/2018 29/10/2018 Ο ιερός ναός ανεγέρθη το 1822 με ίδια έξοδα από την Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα εντός του καλοκαιρινού της κτήματος, εξ’ ου ονομάζεται και Μπουμπουλαίϊκη. Στο ναό εψάλει η εξόδιος ακολουθία της Μπουμπουλίνας και ετάφη έξω από το δυτικό μέρος του ναού (εκεί που είναι το μεγάλο κυπαρίσσι). Τα οστά της παρέμειναν στο χώρο μέχρι την πρώτη...
29 Οκτωβρίου, 2018 - 22:17

Το εκκλησάκι της Μπουμπουλίνας

Διαδώστε:
Το εκκλησάκι της Μπουμπουλίνας

Ο ιερός ναός ανεγέρθη το 1822 με ίδια έξοδα από την Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα εντός του καλοκαιρινού της κτήματος, εξ’ ου ονομάζεται και Μπουμπουλαίϊκη. Στο ναό εψάλει η εξόδιος ακολουθία της Μπουμπουλίνας και ετάφη έξω από το δυτικό μέρος του ναού (εκεί που είναι το μεγάλο κυπαρίσσι). Τα οστά της παρέμειναν στο χώρο μέχρι την πρώτη ανακαίνιση του ναού το 1952 επί του εφημέριου ιερομόναχου Προκόπιου Σκούρτη, οπότε και μετεφέρθησαν στον Άγιο Νικόλαο και στη συνέχεια στο νεοϊδρυθέν τότε Μουσείο Σπετσών.

Οι μετέπειτα ιδιοκτήτες, η αείμνηστη κ. Φωτεινή Λιγκιάρη, παραχώρησαν τον ναό ώστε να γίνει ενοριακός (είναι ενορία από το 1880).

Το 2008 ο ναός ανακαινίστηκε για δεύτερη φορά επί εφημέριου π. Κοσμά Μοσχοβίτη.

Εορτάζει στις 24 Ιουνίου.

Πηγή: wwww.spetses.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων