03/01/2022 03/01/2022 Πραγματοποιήθηκε την 1η Κυριακή του νέου έτους, 2α Ιανουαρίου 2022, η 10η κατά σειρά σύναξις Αναγνωστών των ενοριών της Ερμιονίδος. Στην αρχή ευλογήθηκε η βασιλόπιτα και το φλουρί βρήκε ο αναγνώστης κύριος Αθανάσιος Τσοκανάς. Κατόπιν στην αίθουσα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου εκφωνήθηκε από τον Αρχιμ. π. Χριστόφορο Καραβία, εφημέριο του Ιερού Ναού...
03 Ιανουαρίου, 2022 - 12:21
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2022 - 12:23

Σύναξη αναγνωστών Ερμιονίδος στην απαρχή του νέου έτους

Διαδώστε:
Σύναξη αναγνωστών Ερμιονίδος στην απαρχή του νέου έτους

Πραγματοποιήθηκε την 1η Κυριακή του νέου έτους, 2α Ιανουαρίου 2022, η 10η κατά σειρά σύναξις Αναγνωστών των ενοριών της Ερμιονίδος.

Στην αρχή ευλογήθηκε η βασιλόπιτα και το φλουρί βρήκε ο αναγνώστης κύριος Αθανάσιος Τσοκανάς.
Κατόπιν στην αίθουσα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου εκφωνήθηκε από τον Αρχιμ. π. Χριστόφορο Καραβία, εφημέριο του Ιερού Ναού και υπεύθυνο του κέντρου νεότητος Κρανιδίου εισήγηση με θέμα: «Άγιο Δωδεκαήμερο σε ένα τοπίο πανδημίας».

Επακολούθησε γόνιμος διάλογος.

Εν συνεχεία ο αναγνώστης και ιεροψάλτης – καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής στην ενορία Ευαγγελισμού Θερμησίας κ. Ιωάννης Νάκης εκφώνησε την εισήγηση του με θέμα:
«Οι ιερές Ακολουθίες του Αγίου Δωδεκαήμερου από απόψεως λειτουργικής και από την θέση του ψάλτη και αναγνώστη».

Ακολούθησε επίσης διάλογος για θέματα τυπικού και θείας λατρείας.

Η Σύναξη ολοκληρώθηκε επιτυχώς με την ανταλλαγή επίκαιρων σκέψεων και ευχών και πνευματικών κατευθύνσεων από τον πατέρα Χριστόφορο και τον πατέρα Γεώργιο Κανακάρη, νέο εφημέριο της τοπικής Εκκλησίας!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων