14/11/2019 14/11/2019 Μετά από ολιγόμηνη ασθένεια εκοιμήθη η Ευθαλεία Ξύδη, Πρεσβυτέρα του Ιερέως π. Αναστασίου Ξύδη, Εφημερίου του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεσσινού και Αρχιερατικού Επιτρόπου Φενεού. Την Εξόδιο Ακολουθία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεώς Κορίνθου την Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019, στον Ιερό Ναό Αγ. Κων/νου και Ελένης Μεσσινού με την...
14 Νοεμβρίου, 2019 - 16:27
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2019 - 16:40

Εκοιμήθη η πρεσβυτέρα Ευθαλεία Ξύδη

Διαδώστε:
Εκοιμήθη η πρεσβυτέρα Ευθαλεία Ξύδη

Μετά από ολιγόμηνη ασθένεια εκοιμήθη η Ευθαλεία Ξύδη, Πρεσβυτέρα του Ιερέως π. Αναστασίου Ξύδη, Εφημερίου του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεσσινού και Αρχιερατικού Επιτρόπου Φενεού. Την Εξόδιο Ακολουθία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεώς Κορίνθου την Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019, στον Ιερό Ναό Αγ. Κων/νου και Ελένης Μεσσινού με την συμμετοχή δέκα έξι (16) Ιερέων και πλήθους κόσμου.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών, αφού μετέφερε τις συλλυπητήριες ευχές στον π. Αναστάσιο, στα παιδιά, στα εγγόνια και στους λοιπούς συγγενείς των του κωλυομένου να παραστή Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου, απηύθηνε λόγους παραμυθητικούς και επιστηρικτικούς με αφορμή το γεγονός του θανάτου, ομιλών και για την «διακονία» των Πρεσβυτερών στον χώρο της Εκκλησίας αλλά και της αοιδίμου, ευχόμενος να είναι αιωνία η μνήμη της και εμείς οι «περιλειπόμενοι», τηρούμενοι εν αγάπη Χριστιανική, να την απαντήσωμε στον καιρό, που έχει ορίση ο Κύριος για τον καθένα μας, φαιδροί και αγαλλιώμενοι εκεί που εκλάμπει η ζωή η αιώνιος χωρίς πόνο και στεναγμό, χωρίς κλαυθμό και λύπη.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων