11/07/2022 11/07/2022 Στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ζευγολατείου μετέβη την Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, όπου, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων, ετέλεσε τον γάμο του κ. Ιωάννη Ρούκη, απασχολούμενου στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως, υποψήφιου Κληρικού και της κ. Ελένης Μασούρα. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης απηύθυνε λόγους οικοδομής προς τους νεόνυμφους, αναλύοντας...
11 Ιουλίου, 2022 - 16:36
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2022 - 18:30

O Mητροπολίτης Κορίνθου τέλεσε το μυστήριο του γάμου την Κυριακή στο Ζευγολατειό

Διαδώστε:
O Mητροπολίτης Κορίνθου τέλεσε το μυστήριο του γάμου την Κυριακή στο Ζευγολατειό

Στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ζευγολατείου μετέβη την Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, όπου, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων, ετέλεσε τον γάμο του κ. Ιωάννη Ρούκη, απασχολούμενου στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως, υποψήφιου Κληρικού και της κ. Ελένης Μασούρα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης απηύθυνε λόγους οικοδομής προς τους νεόνυμφους, αναλύοντας την Αποστολική περικοπή, από την προς Εφεσίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, όπου το Μυστήριο του Γάμου παρομοιάζεται με το Μυστήριο της ένωσης της Εκκλησίας με τον Νυμφίο Χριστό και επεξηγώντας τους τον τρόπο, με τον οποίο ένα ανδρόγυνο οφείλει να βιώνει την εν Χριστώ ζωή.

Επεσήμανε δε το παράδοξο, που παρατηρείται στις μέρες μας, κάποιοι που δεν έχουν διαβάσει ποτέ το Ευαγγέλιο και δεν έχουν καμία σχέση με την Εκκλησία, άρα και με την γεμάτη αγάπη Χριστιανική Διδασκαλία, να έχουν λόγο στα πάντα και να κάνουν το τεράστιο λάθος να παρεμβαίνουν και μάλιστα διαστροφικά στο μέγα και ζωοποιό κύτταρο της κοινωνίας, την οικογένεια.

Το κακό στις μέρες μας δεν περιορίζεται μόνο σε κάποιους χαρακτηρισμούς- εφευρέσεις – νεοτερισμούς, που ειλικρινά δεν κατανοώ σε τι διαφέρουν από την βαρβαρότητα, την κακότητα, το μίσος και την ψυχοσοματική διαστροφή. Ενώ δίδουμε έμφαση σε πράγματα πομπώδη, αλλά ίσως χωρίς νόημα, οι διαδεχθείσες η μία την άλλη οικονομική, πανδημική και ενεργειακή κρίση, μας έχουν απογυμνώσει εντελώς, καταδεικνύοντας ότι τελικώς πριονίζουμε το «κλαρί», επάνω στο οποίο καθόμαστε και οδηγούμεθα προς την τελική πτώση και την καταστροφή με την ψευδαίσθηση της προοδευτικότητας.

Ολοκληρώνοντας, ο Ποιμενάρχης διευκρίνισε ότι «το κλαρί αυτό παιδιά μου, είναι ο θεσμός της οικογενείας, που θεμελιώνει και στερεώνει την Εκκλησία μας, την κοινωνία μας και την Πατρίδα μας. Εάν εφαρμόζετε στην ζωή σας όλα, όσα η Εκκλησία μας διδάσκει, και κρατάτε τις παραδόσεις και τα θέσμια, τότε θα διδάσκετε με την ζωή σας τα παιδιά σας και τους οικείους σας και θα παραμείνετε ευτυχισμένοι, για όλο σας τον βίο».

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων