09/07/2022 09/07/2022 Την Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2022, ημέρα μνήμης του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, συνοδευόμενος από τον Αιδεσ. Σταυροφόρο – Οικονόμο π. Δημήτριο Στεργιόπουλο και τον Αρχιδιάκονο της Ι. Μητροπόλεως π. Δαμασκηνό Γεννηματά μετέβησαν στο Α΄ Κοιμητήριο Κορίνθου και ετέλεσαν Νεκρώσιμον Τρισάγιον επί του τάφου του αειμνήστου προκατόχου του κυρού Προκοπίου Τζαβάρα...
09 Ιουλίου, 2022 - 18:54
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2022 - 18:55

Νεκρώσιμο τρισάγιο υπερ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Μητροπολίτου Κορίνθου κυρού Προκοπίου Τζαβάρα

Διαδώστε:
Νεκρώσιμο τρισάγιο υπερ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Μητροπολίτου Κορίνθου κυρού Προκοπίου Τζαβάρα

Την Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2022, ημέρα μνήμης του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, συνοδευόμενος από τον Αιδεσ. Σταυροφόρο – Οικονόμο π. Δημήτριο Στεργιόπουλο και τον Αρχιδιάκονο της Ι. Μητροπόλεως π. Δαμασκηνό Γεννηματά μετέβησαν στο Α΄ Κοιμητήριο Κορίνθου και ετέλεσαν Νεκρώσιμον Τρισάγιον επί του τάφου του αειμνήστου προκατόχου του κυρού Προκοπίου Τζαβάρα (1949 – 1964) ως και των μακαριστών Μητροπολιτών, φερόντων το τίμιο όνομα του Αγίου Προκοπίου, Ύδρας, Κεφαλληνίας, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, διετελέσαντος επί σειρά ετών Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, καθώς και των αοιδίμων Αρχιμανδρίτων Προκοπίου Μερτύρη, κτίτορα και Ηγούμενου της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλετζίου και Αγίου Αθανασίου Πουλίτσας και Προκοπίου Παπαδόπουλου, Εφημερίου του Γενεσίου της Θεοτόκου, Παναγίας «Γιάτρισσας» Λουτρακίου.

Ο Ποιμενάρχης προσευχήθηκε ο Κύριος να αναπαύει τας ψυχάς αυτών «εις χώραν ζώντων και εν τη γη των πραέων» να είναι η μνήμη τους αιώνια και η ευχή τους να συνοδεύει το πλήρωμα της Εκκλησίας μας υπέρ του οποίου ανάλωσαν τον επίγειο βίο τους οι αοίδιμοι!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων