26/02/2019 26/02/2019 «Φιλοκαλία, μια προσέγγιση στον πνευματικό της πλούτο», ήταν το θέμα το οποίο ανέπτυξε ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Σταυρονικήτα Αγίου Όρους Πανοσ. Αρχιμ. π. Τύχων σε ομιλία του στο πλαίσιο των εσπερινών Κατηχητικών Συνάξεων με τον γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του σώματος του Χριστού». Η ομιλία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019, στην «Κροκίδειο» Αίθουσα...
26 Φεβρουαρίου, 2019 - 12:58

«Φιλοκαλία, μια προσέγγιση στον πνευματικό της πλούτο».

Διαδώστε:
«Φιλοκαλία, μια προσέγγιση στον πνευματικό της πλούτο».

«Φιλοκαλία, μια προσέγγιση στον πνευματικό της πλούτο», ήταν το θέμα το οποίο ανέπτυξε ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Σταυρονικήτα Αγίου Όρους Πανοσ. Αρχιμ. π. Τύχων σε ομιλία του στο πλαίσιο των εσπερινών Κατηχητικών Συνάξεων με τον γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του σώματος του Χριστού».

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019, στην «Κροκίδειο» Αίθουσα στην Κόρινθο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ιερά Μητροπόλεως Κορίνθου, ο  “Πανοσ. άγιος Καθηγούμενος με ασκητικό βίωμα και ορθόδοξο,αγιοπνευματικό,θεολογικό λόγο παρουσίασε το απόσταγμα της Πατερικής σοφίας που εμπεριέχεται στην ψυχωφέλιμη σειρά της Φιλοκαλίας”.

Η Φιλοκαλία και όλη η αγία Πατερική Παράδοση, ως γνήσια ερμηνεία και έμπρακτη εφαρμογή του Ευαγγελικού λόγου του Κυρίου Ιησού Χριστού και Θεού, συνιστούν και αποτελούν την μόνη καταξιωτική, προοδευτική και σωτήρια κατεύθυνση του ανθρώπου κατά την ιστορική του διαδρομή επί της γης. Μέσα σε αυτή την εν Χριστώ πνευματική εργασία της καθάρσεως εκ των παθών και της νοεράς προσευχής, τόνισε ο Γέροντας Τύχων, και με οδηγό τα κείμενα των ασκητών Πατέρων της Εκκλησίας μας, που αναλύουν τον πόλεμο των σκοτεινών δυνάμεων εναντίον του ανθρώπου αλλά και την αντιμετώπισή του, μπορεί η ψυχή να αποκαταστήσει την αρχική της ομορφιά και ωραιότητα, να επανέλθει στο πρωτόκτιστο κάλλος και να ενωθεί με τον Θείο Δημιουργό της.

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ευχαρίστησε εγκάρδια τον Πανοσ. Καθηγούμενο της Ι. Μονής Σταυρονικήταπ. Τύχωνα για την όμορφη εισήγησή του και κατέληξε τον εποικοδομητικό διάλογο, που έλαβε χώρα,συμπληρώνοντας ότι: «οι Φιλοκαλικοί Πατέρες της Εκκλησίας μας, με τα ασκητικά έργα τους, οδήγησαν τον άνθρωπο με ασφάλεια προς τον σκοπό, το επίτευγμα και την καταξίωση του, που είναι ο αγιασμός, η τελείωση και η κατά χάριν θέωση μέσα στο ευλογημένο Σώμα της Εκκλησίας μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων