27/09/2021 27/09/2021 Την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Χρήστου Οικονόμου, συνταξιούχου Κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, ο οποίος εξεδήμησε προς Κύριον πλήρης ημερών, τέλεσε την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθικίων, ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος. Στον επικήδειο λόγο, που εξεφώνησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, αναφέρθηκε...
27 Σεπτεμβρίου, 2021 - 17:16
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2021 - 16:11

Η Εξόδιος Ακολουθία του Πρωτοπρεσβυτέρου Χρήστου Οικονόμου

Διαδώστε:
Η Εξόδιος Ακολουθία του Πρωτοπρεσβυτέρου Χρήστου Οικονόμου

Την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Χρήστου Οικονόμου, συνταξιούχου Κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, ο οποίος εξεδήμησε προς Κύριον πλήρης ημερών, τέλεσε την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθικίων, ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος.

Στον επικήδειο λόγο, που εξεφώνησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, αναφέρθηκε στο «μυστήριο» του θανάτου και την αντιμετώπιση αυτού από την Εκκλησία, αφού γι᾿ Αυτήν, κατά τους λόγους του θείου Παύλου, ο θάνατος είναι «ανάλυσις». Η αναχώρηση δηλαδή και μετακίνηση σε άλλο τόπο, την Ουράνια Βασιλεία, δεν είναι ούτε αφανισμός, ούτε πορεία στην ανυπαρξία, αλλά συνάντηση με τον Σωτήρα Χριστό.

Επίσης, μίλησε για την προσφορά του μακαριστού Κληρικού, ο οποίος από το έτος 1975, που χειροτονήθηκε, έως το 2010, που συνταξιοδοτήθηκε, διακόνησε σε διάφορες Ενορίες της Μητροπόλεως Κορίνθου «σπείροντας» και «καλλιεργώντας» το «του Θεού γεώργιον».

Τέλος μετέφερε συλλυπητήριες ευχές προς τα παιδιά και τους συγγενείς του τεθνεώτος εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, ο οποίος κωλυόμενος, ένεκα προγραμματισμένων υποχρεώσεων του, δεν κατάφερε να παραστεί στην Εξόδιο Ακολουθία.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων