27/12/2019 27/12/2019 Σύμφωνα με το Ορθόδοξο Χριστιανικό Εορτολόγιο, την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη των Αγίων Ιακώβου του Aδελφοθέου, Ιωσήφ του μνήστορος και Δαυίδ του προφητάνακτος. Συνηθίζεται στη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Aδελφοθέου να τελείται η αρχαιοπρεπής Θ. Λειτουργία, που, κατά την παράδοση, συνέγραψε ο ίδιος ο Άγιος Ιάκωβος. Η...
27 Δεκεμβρίου, 2019 - 17:32
Τελευταία ενημέρωση: 27/12/2019 - 17:17

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Στην στιβαρή απλότητα της αρχαίας Εκκλησίας

Διαδώστε:
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Στην στιβαρή απλότητα της αρχαίας Εκκλησίας

Σύμφωνα με το Ορθόδοξο Χριστιανικό Εορτολόγιο, την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη των Αγίων Ιακώβου του Aδελφοθέου, Ιωσήφ του μνήστορος και Δαυίδ του προφητάνακτος.

Συνηθίζεται στη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Aδελφοθέου να τελείται η αρχαιοπρεπής Θ. Λειτουργία, που, κατά την παράδοση, συνέγραψε ο ίδιος ο Άγιος Ιάκωβος. Η Ι. Μητρόπολη, για να τιμήσει κι’ εφέτος τον Άγιο, θα τελέσει την Θ. Λειτουργία Του στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, στην οποία θα προστή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο και υπό πλειάδος Ιερέων.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά ιδιάζουσα λειτουργική ευκαιρία, όπου οι πιστοί θα μεταφερθούν νοητά, μέσα από τα Ιερά Κείμενα και τα δρώμενα, στο ήθος, στην αίγλη, την «μεγαλοπρέπεια» και ταυτόχρονα την στιβαρή απλότητα της αρχαίας Εκκλησίας.

Γι’ αυτό προσκαλούνται οι φιλακόλουθοι πιστοί, όπως προσέλθουν να συμμετάσχουν στην τέλεση της ιδιαίτερης αυτής Θ. Λειτουργίας, του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, κατά την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, ώστε και να τιμηθούν οι εορτάζοντες Άγιοι Ιάκωβος, Ιωσήφ ο μνήστορας και προφήτης Δαυΐδ και να αγιασθούν προσωπικά!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων