24/04/2019 24/04/2019 Στον Ι. Ναό του Αγ. Νικολάου Κορίνθου παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, χθες το βράδυ της Μ. Τρίτης, 23 Απριλίου 2019 , προκειμένου να χοροστατήσει στην Ι. Ακολουθία του Νυμφίου. Ο Σεβασμιώατος απευθυνόμενος προς τους συμμετέχοντες στην Ι. Ακολουθία πιστούς, τόνισε ότι, η Εκκλησία μας προκειμένου να «κατανύξει» τις καρδιές μας χρησιμοποιεί την...
24 Απριλίου, 2019 - 12:06

Μεγάλη Τρίτη στην Ι.Μ. Κορίνθου

Διαδώστε:
Μεγάλη Τρίτη στην Ι.Μ. Κορίνθου

Στον Ι. Ναό του Αγ. Νικολάου Κορίνθου παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, χθες το βράδυ της Μ. Τρίτης, 23 Απριλίου 2019 , προκειμένου να χοροστατήσει στην Ι. Ακολουθία του Νυμφίου. Ο Σεβασμιώατος απευθυνόμενος προς τους συμμετέχοντες στην Ι. Ακολουθία πιστούς, τόνισε ότι, η Εκκλησία μας προκειμένου να «κατανύξει» τις καρδιές μας χρησιμοποιεί την ποίηση και την μουσική, ώστε με αυτόν τον τρόπο να βιώσουμε, όσο το δυνατόν καλύτερα, τα Άχραντα Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου μας. Στην συνέχεια, κατά την προσφιλή του συνήθεια, αναφέρθηκε στο περίφημο τροπάριο «της Κασσιανής», το ποίημα της ομώνυμης μοναχής, το οποίο ερμηνεύτηκε εξαιρετικά από τους ιεροψάλτες του Ι. Ναού κατά την διάρκεια της Ι Ακολουθίας, αναλύοντάς το ετυμολογικά και νοηματικά προκειμένου να καταστεί εύληπτο και κατανοητό από όλους τους πιστούς, ώστε εκτός των άλλων να αποτελέσει και βοήθεια στις προσευχές τους προς τον Κύριο. Κατέληξε δε την ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης ευχόμενος προς όλους και εφέτος να βιώσουν, μέσω της ειλικρινούς τους μετανοίας, τα Άχραντα Πάθη και την Ένδοξο Ανάσταση του Κυρίου μας.

Σοτον Ι.Ν. Μεταμορφόσεως του Σωτήρος Κορίνθου ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Κεχρεών κ. Αγάπιος

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος χοροστάτησε χθες Μ. Τρίτη,  στην Ενορία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κόρινθο. Τον Θεοφιλέστατο προσφώνησε καταλλήλως ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, Προϊστάμενος του Ι. Ναού και αντιφωνών ευχαρίστησε ο άγιος Κεγχρεών ο οποίος και ομίλησε προς τους συμπροσευχομένους Πιστούς αναφερόμενος στις διαστρεβλώσεις των γεγονότων αυτής της ημέρας, οι οποίες προέρχονται από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τις Άγιες Γραφές. Πρώτη διαστρέβλωση είναι η ταύτιση του προσώπου της αμαρτωλής γυναίκας, που άλειψε με μύρο τα πόδια του Χριστού, με αυτό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής. Δεύτερη διαστρέβλωση είναι αυτή που θέλει την Αγία Κασσιανή την υμνογράφο, που έχει συγγράψει αυτόν τον περίφημο ύμνο που ψάλετε την Μ. Τρίτη, ως την « εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή». Ο Θεοφιλέστατος τόνισε ότι, το πραγματικό όνομα της πόρνης γυναικός δεν αναφέρετε στα Ι. Ευαγγελία γιατί ο Χριστός φροντίζει την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου και δεν επιθυμεί να την θίξει. Ολοκληρώνοντας μετέφερε τις θερμές ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και ευχήθηκε στους Ιερείς και τους Πιστούς να έχουν ειλικρινή μετάνοια ώστε να φθάσουν να προσκυνήσουν την Αγία Ανάσταση του Κυρίου μας!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων