11/04/2019 11/04/2019 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χοροστάτησε χθες Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019, στην Θ. Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στην Ι. Μονή Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλεντζίου. Στην ομιλία του προς την Ι. Αδελφότητα και τους ευσεβείς πιστούς τόνισε ότι, οι Πιστοί που θέλουν να βιώσουν το πνευματικό περιεχόμενο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και να ταυτιστούν...
11 Απριλίου, 2019 - 11:50

“Να πράττουμε εν μετανοία, εν νηστεία, εν προσευχή και εν εξομολογήσει”

Διαδώστε:
“Να πράττουμε εν μετανοία, εν νηστεία, εν προσευχή και εν εξομολογήσει”

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χοροστάτησε χθες Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019, στην Θ. Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στην Ι. Μονή Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλεντζίου.

Στην ομιλία του προς την Ι. Αδελφότητα και τους ευσεβείς πιστούς τόνισε ότι, οι Πιστοί που θέλουν να βιώσουν το πνευματικό περιεχόμενο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και να ταυτιστούν με τον Σωτήρα Χριστό οφείλουν, όντι πράττουν, να το πράττουν εν μετανοία, εν νηστεία, εν προσευχή και εν εξομολογήσει. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις και με την μετοχή τους στις Ι. Ακολουθίες οι Πιστοί παραμένουν ενωμένοι με την λογική «ποίμνη» Του.

Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε το κήρυγμά του ευχόμενος στον Καθηγούμενο της Ι. Μονής Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, στους αδελφούς της Ι. Μονής και στους παρισταμένους πιστούς να ολοκληρώσουν τις «πάνσεπτες» ημέρες την Μ. Τεσσαρακοστής και αξίως να εορτάσουν το Πάσχα και την Ανάσταση του Κυρίου μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων