04/07/2019 04/07/2019  Εικοσιτέσσερεις μόλις είναι οι κάτοικοι των Αντικυθήρων, ενός πανέμορφου, μικρού νησιού, στο πέρασμα ανάμεσα σε Κύθηρα και Κρήτη. Δυστυχώς, όμως, το βλέπουν χρόνο με το χρόνο να ερημώνει. Αντί όμως να το αποδεχτούν στωικά, αποφάσισαν να φανούν πιο δυναμικοί και να παλέψουν για να δώσουν ξανά ζωή στο νησί τους. Ήρθε λοιπόν η απόφαση της Μητρόπολης...
04 Ιουλίου, 2019 - 20:20
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2019 - 20:51

Η Μητρόπολη που προσφέρει χρήματα για να εγκατασταθεί κανείς στο νησί

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη που προσφέρει χρήματα για να εγκατασταθεί κανείς στο νησί

 Εικοσιτέσσερεις μόλις είναι οι κάτοικοι των Αντικυθήρων, ενός πανέμορφου, μικρού νησιού, στο πέρασμα ανάμεσα σε Κύθηρα και Κρήτη. Δυστυχώς, όμως, το βλέπουν χρόνο με το χρόνο να ερημώνει. Αντί όμως να το αποδεχτούν στωικά, αποφάσισαν να φανούν πιο δυναμικοί και να παλέψουν για να δώσουν ξανά ζωή στο νησί τους. Ήρθε λοιπόν η απόφαση της Μητρόπολης Κυθήρων και Αντικυθήρων, η οποία, πριν από λίγους μήνες, σε συνεργασία με το δήμο και την τοπική κοινότητα δίνει επίδομα 500 ευρώ στέγη αλλά και τρόφιμα σε πολύτεκνες οικογένειες για να εγκατασταθούν στο μικρό νησί του Αιγαίου. Γεγονός που ζωντάνεψε ξανά τις ελπίδες των ελάχιστων κατοίκων.

Τα Αντικύθηρα ή Τσιριγότο (εκ του ενετικού Cerigotto), ή Cecerigo, στην αρχαιότητα η Αίγιλα, ένα άγονο νησί μεγάλης στρατηγικής σημασίας και μικρής έκτασης (20 τ.χλμ.) στο πέρασμα ανάμεσα στα Κύθηρα και την Κρήτη. Σε αρχαίο ναυάγιο του νησιού βρέθηκε ο Εφηβος των Αντικυθήρων και ο παράξενος μηχανισμός των Αντικυθήρων, πολύπλοκος μηχανισμός για τη ναυσιπλοΐα, σαν αστρολάβος. Στο νησί οι ανασκαφές συνεχίζονται και διαρκώς ανευρίσκονται αρχαία και βυζαντινά ευρύματα. Επίσης τα Αντικύθηρα αποτελούν κέντρο έρευνας της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας. Το νησί διαθέτει ελικοδρόμιο και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Πολιούχος του είναι ο Άγιος Μύρωνας[1], τον οποίο οι κάτοικοι εορτάζουν στις 16 και 17 Αυγούστου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων