30/05/2019 30/05/2019 Ενα μοναδικό ταξίδι μνήμης και τιμής είχαν την ευλογία να ζήσουν χθες Τέταρτη  29 Μαιου στην αίθουσα του Δημοτικού μεγάρου της Σάμου  όσοι  αποδέχθηκαν το κάλεσμα της τοπικής μας Εκκλησίας  να αποτίσουν φόρο τιμής και ιστορικής μνήμης στην τραγική επέτειο της Αλώσεως της Βασιλίδος των πόλεων, της Βασιλεύουσας των Ρωμιών , της Κωνσταντινουπόλεως  με μοναδικό...
30 Μαΐου, 2019 - 12:03

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για την Άλωση στη Σάμο

Διαδώστε:
Εκδήλωση μνήμης και τιμής για την Άλωση στη Σάμο

Ενα μοναδικό ταξίδι μνήμης και τιμής είχαν την ευλογία να ζήσουν χθες Τέταρτη  29 Μαιου στην αίθουσα του Δημοτικού μεγάρου της Σάμου  όσοι  αποδέχθηκαν το κάλεσμα της τοπικής μας Εκκλησίας  να αποτίσουν φόρο τιμής και ιστορικής μνήμης στην τραγική επέτειο της Αλώσεως της Βασιλίδος των πόλεων, της Βασιλεύουσας των Ρωμιών , της Κωνσταντινουπόλεως  με μοναδικό πλοηγό τον καταξιωμένο φιλολογο – τ. Λυκειάρχη κ. Γεώργιο Αγγελινάρα ο οποίος με το μοναδικό του χάρισμα και την ευρυμάθεια του κατάφερε να ταξιδέψει τους ακροατές στα ιστορικά γεγονότα των ημερών εκείνων δίδοντας ταυτόχρονα επίκαιρα μηνύματα.  Τέλος προβλήθηκαν διαφάνειες  προβαλοντας  ιστορικα μνημεία  της Κωνσταντινουπόλεως. Την εκδήλωση έκλεισε με σύντομο και περιεκτικό μηνυμα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος, καλώντας στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης του Ελληνισμού και προτρέποντας το κοινό να κλείσει την βραδιά με το «Χριστός Ανέστη» και τον Εθνικό μας ΄Υμνο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων