18/01/2022 18/01/2022 Στον προαύλιο χώρο του παλιού Νοσοκομείου Ζακύνθου, το οποίο έχει περιέλθει στην κατοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, υπάρχει εκτός από το εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου και η προτομή του Ιατρού Γεωργίου Μοθωναίου, η οποία βρέθηκε σήμερα πεσμένη πάνω στην περίφραξη του χώρου, ενώ λεηλασίες παρατηρούνται συχνά πυκνά και στο εκκλησάκι του Αγίου.  Για το...
18 Ιανουαρίου, 2022 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2022 - 18:36

Λεηλασίες στο εκκλησάκι του Παλιού Νοσοκομείου Ζακύνθου

Διαδώστε:
Λεηλασίες στο εκκλησάκι του Παλιού Νοσοκομείου Ζακύνθου

Στον προαύλιο χώρο του παλιού Νοσοκομείου Ζακύνθου, το οποίο έχει περιέλθει στην κατοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, υπάρχει εκτός από το εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου και η προτομή του Ιατρού Γεωργίου Μοθωναίου, η οποία βρέθηκε σήμερα πεσμένη πάνω στην περίφραξη του χώρου, ενώ λεηλασίες παρατηρούνται συχνά πυκνά και στο εκκλησάκι του Αγίου.

Για το θέμα έλαβε γνώση η Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου άμεσα και η αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κ. Κατερίνα Μοθωναίου υποσχέθηκε ότι η προτομή θα μεταφερθεί στον χώρο του Νέου Νοσοκομείου Ζακύνθου στο Γαϊτάνι.

Στο βίντεο που βλέπετε μιλά ο εκτελών χρέη εφημερίου (όποτε αυτή λειτουργεί) στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου, π. Ισίδωρος Αρβανιτάκης, ο οποίος αναφέρει στην κάμερα του zantetimes.gr ότι το εκκλησάκι έχει λεηλατηθεί αρκετές φορές. Ο ίδιος έχει βρει σπασμένη την κλειδαριά και λείπουν από εικόνες μέχρι και το Αρτοφώριο της Αγίας Τράπεζας…

Πηγή: zantetimes.gr

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων