20/09/2022 20/09/2022 Ο εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός στη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου μετά της μαρτυρικής Οικογενείας του εψάλη στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Ευσταθίου Αργασίου Ζακύνθου. Χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ενώ την ομιλία της εορτής έκανε απ’ άμβωνος ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου π. Παναγιώτης Καποδίστριας. Ακολούθησε η λιτάνευση της...
20 Σεπτεμβρίου, 2022 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2022 - 13:39

Πανηγυρικός Εσπερινός και Απονομή οφφικίου από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός και Απονομή οφφικίου από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός στη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου μετά της μαρτυρικής Οικογενείας του εψάλη στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Ευσταθίου Αργασίου Ζακύνθου.

Χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ενώ την ομιλία της εορτής έκανε απ’ άμβωνος ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου π. Παναγιώτης Καποδίστριας.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής Εικόνας του τιμωμένου Αγίου και αποτμήματος εκ των Λειψάνων Του, στην κεντρική οδό του Αργασίου. Μετά από το λατρευτικό μέρος της πανηγύρεως έγινε λαϊκό γλέντι, παρισταμένων των τοπικών Αρχών.

Στο τέλος του Εσπερινού ο σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Μεγάλου Οικονόμου (Σταυροφόρου) στον Εφημέριο της Ενορίας π. Παναγιώτη Πόθο, επιβραβεύοντας την μέχρι τώρα χρηστή και αξιομίμητη ιερατική διακονία και συμπεριφορά του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων