08/05/2019 08/05/2019 Στην ρωσική νήσο του Βαλαάμ αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 5ο Φεστιβάλ Ορθοδοξου Τραγουδιού “Η Φώτισις” στις 27 και 28 Ιουλίου 2019. Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 2015 και έχει γίνει ήδη μουσική παράδοση του νησιού του Βαλαάμ. Στο νησί αυτό θα συγκεντρωθούν για δύο ημέρες ερμηνευτές ορθόδοξων τραγουδιών από διάφορες πόλεις της Ρωσίας, καθώς και από...
08 Μαΐου, 2019 - 8:46
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2019 - 8:47

Φεστιβάλ Ορθοδόξου τραγουδιού στο Βαλαάμ

Διαδώστε:
Φεστιβάλ Ορθοδόξου τραγουδιού στο Βαλαάμ

Στην ρωσική νήσο του Βαλαάμ αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 5ο Φεστιβάλ Ορθοδοξου Τραγουδιού “Η Φώτισις” στις 27 και 28 Ιουλίου 2019. Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 2015 και έχει γίνει ήδη μουσική παράδοση του νησιού του Βαλαάμ.

Στο νησί αυτό θα συγκεντρωθούν για δύο ημέρες ερμηνευτές ορθόδοξων τραγουδιών από διάφορες πόλεις της Ρωσίας, καθώς και από τη Γεωργία, τη Βουλγαρία, την Αρμενία και τη Σερβία.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου και στοχεύει στη διατήρηση της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ρωσίας, αναβιώνοντας τις παραδόσεις του ορθόδοξου τραγουδιού.

Η νήσος Βαλαάμ είναι το μεγαλύτερο νησί του λεγόμενου αρχιπελάγους της Λίμνης Λάντογκα, στη βορειοδυτική Ρωσία. Λόγω των ιδιαιτεροτήτων της γεωλογικής δομής και της γεωγραφικής θέσης του αρχιπελάγους, υπάρχει ένα ιδιαίτερο μικροκλίμα, για το οποίο ευθύνεται τόσο η βραχώδης βάση των νησιών όσο και η ίδια η λίμνη- η μεγαλύτερη στην Ευρώπη.

Το νησί είναι γνωστό κυρίως λόγω της ανδρικής μονής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, του μεγαλοπρεπούς ομώνυμου καθεδρικού ναού με το καμπαναριό ύψους 72 μέτρων. Στη διάρκεια των τελευταίων αιώνων γύρω από τον καθεδρικό ναοί οι μοναχοί έχουν κτίσει μοναστήρια, ξωκλήσια και σταυρούς, καθώς και γύρω από όλα τα νησιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων