30/07/2019 30/07/2019 Χριστιανοί Ορθόδοξοι, με βαθιά πίστη και πλούσιο φιλανθρωπικό έργο δηλώνουν και οι δύο πρωταθλητές του τένις του Γουίμπλετον, ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς και η Ρουμάνα Σιόνα Χάλεπ. Η 27χρονη Σιμόνα Χάλεπ αφοσιωμένο μέλος της ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, έλαβε πρόσφατα από τον ίδιο τον Πατριάρχη Ρουμανίας, κ.κ. Δανιήλ τον Πατριαρχικό Σταυρό, την υψηλότερο τιμητική διάκριηση που...
30 Ιουλίου, 2019 - 8:15

Η Ορθοδοξία στο Γουίμπλετον

Διαδώστε:
Η Ορθοδοξία στο Γουίμπλετον

Χριστιανοί Ορθόδοξοι, με βαθιά πίστη και πλούσιο φιλανθρωπικό έργο δηλώνουν και οι δύο πρωταθλητές του τένις του Γουίμπλετον, ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς και η Ρουμάνα Σιόνα Χάλεπ.

Η 27χρονη Σιμόνα Χάλεπ αφοσιωμένο μέλος της ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, έλαβε πρόσφατα από τον ίδιο τον Πατριάρχη Ρουμανίας, κ.κ. Δανιήλ τον Πατριαρχικό Σταυρό, την υψηλότερο τιμητική διάκριηση που μπορεί να λάβει ένας λαϊκός στην ρουμανική εκκλησία.

“Για πολλούς νέους σήμερα η Σιμόνα είναι σύμβολο επιμέλειας, επιμονής και ελπίδας”, δήλωσε ο Πατριάρχης στην τελετή. “Εκτός από αυτό, η Ρουμανική Εκκλησία εκτιμά πολύ το γεγονός ότι ομολογεί την ορθόδοξη πίστη της κάνοντας το σημάδι του Σταυρού δημοσίως, δείχνοντας έτσι ότι εκπροσωπεί πιστά τον αφοσιωμένο, θρησκευόμενο ρουμανικό λαό”, πρόσθεσε.

Σε μια συνέντευξη λίγες μέρες μετά τη νίκη της στο Wimbledon, είπε ότι η χριστιανική της πίστη ήταν «πιο σημαντική» γι ‘αυτήν στη ζωή της. “Πιστεύω στον Θεό, ακόμη και αν δεν μπορώ να παρευρεθώ στη λειτουργία κάθε Κυριακή”.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς (33 ετών), το νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη στο τένις ανήκει στην Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία. Του έχει απονεμηθεί το Παράσημο του Τάγματος του Αγίου Σάββα κυρίως επειδή προωθεί πολλές θρησκευτικές και κοινωνικές εκκλησιαστικές πρωτοβουλίες. “Αυτό είναι το πιο σημαντικό βραβείο στη ζωή μου, καθώς, πριν από αθλητής, είμαι ορθόδοξος χριστιανός”, είπε την ώρα που λάμβανε τιμητική διάκριση από τον ίδιο τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίο.

Ο Τζόκοβιτς είναι ιδιαίτερα πρόθυμος να βοηθήσει τα φτωχά παιδιά στη Σερβία. Το 2015, το ίδρυμά του ένωσε τις δυνάμεις του με την Παγκόσμια Τράπεζα για να προσφέρει στους νέους Σέρβους εκπαίδευση και φροντίδα. Και τον Οκτώβριο του 2017, άνοιξε ένα εστιατόριο στη Σερβία που προσφέρει δωρεάν φαγητό στους άστεγους και στους φτωχούς. Το Ίδρυμα Novak Djokovic, του οποίου είναι ένας από τους κύριους ευεργέτες, έδωσε 94.000 ευρώ (£ 85.639) για την ανακαίνιση σχολείου στο Pozega (Σερβία) τον περασμένο Δεκέμβριο..

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων