16/09/2019 16/09/2019 Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών βρίσκονται σήμερα οι διώξεις εναντίον των Χριστιανών σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο αρμόδιος για τις θρησκευτικές ελευθερίες πρεσβευτής των ΗΠΑ, Σαμ Μπράουνμπακ. “Οι διώξεις εναντίον των Χριστιανών σήμερα, είναι αναμφισβήτητα στα υψηλότερα επίπεδα από κάθε άλλη ιστορική περίοδο και η χριστιανική πίστη είναι μακρά η πλέον διωκόμενη πίστη...
16 Σεπτεμβρίου, 2019 - 11:01
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2019 - 10:39

“Λιγοστεύει ο χρόνος για τους Χριστιανούς στη Μ. Ανατολή”

Διαδώστε:
“Λιγοστεύει ο χρόνος για τους Χριστιανούς στη Μ. Ανατολή”

Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών βρίσκονται σήμερα οι διώξεις εναντίον των Χριστιανών σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο αρμόδιος για τις θρησκευτικές ελευθερίες πρεσβευτής των ΗΠΑ, Σαμ Μπράουνμπακ.

“Οι διώξεις εναντίον των Χριστιανών σήμερα, είναι αναμφισβήτητα στα υψηλότερα επίπεδα από κάθε άλλη ιστορική περίοδο και η χριστιανική πίστη είναι μακρά η πλέον διωκόμενη πίστη στον κόσμο”, δήλωσε ο κ. Μπράουνμπακ κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου στην Ουάσιγκτον.

“Και υπάρχουν άνθρωποι που σκοτώνονται σήμερα λόγω της πίστης τους. Απλοί, καθημερινοί, καλοί άνθρωποι που ζουν ειρηνικά. Και σκοτώνονται γι ‘αυτό », τόνισε προσθέτοντας ότι η κατάσταση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή έχει φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο.

“Αν δεν πετύχουμε, δεν θα υπάρξει πλέον μια πολυθρησκευτική Μέση Ανατολή” υπογράμμισε: “Οι περισσότεροι από τους Χριστιανούς έχουν ήδη απομακρυνθεί από τη Μέση Ανατολή και προσπαθούμε να εργαστούμε για να παλέψουμε για να τους κρατήσουμε εκεί”.

Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, ο Μπράουνμπακ υποστήριξε ότι με μια συντονισμένη προσπάθεια, εξακολουθεί να υπάρχει ελπίδα για το μέλλον του χριστιανισμού στην περιοχή.

“Οι καιροί είναι κρίσιμοι. Ο χρόνος λιγοστεύει. Πιστεύω ότι έχουμε την ευκαιρία μέσα στους επόμενους εννέα μήνες να κάνουμε περισσότερα για τη θρησκευτική ελευθερία από ό, τι συνέβη τα τελευταία 20 χρόνια” είπε.

“Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι, που προσεύχονται αυτή τη στιγμή σε ήσυχες γωνιές, σε μικρά σπίτια ή καλύβες, σε περιοχές όπου οι διωγμοί είναι μαζικοί. Προσεύχονται στον Θεό λέγοντας: «Βοηθήστε μας, χρειαζόμαστε βοήθεια εδώ» κατέληξε ο Αμερικανός Πρεσβευτής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων