27/12/2019 27/12/2019 Στις ορθόδοξες εκκλησίες ψάχνουν παρηγοριά πολλοί κάτοικοι στις Φιλιππίνες μετά το πέρασμα του φονικού τυφώνα “Φανφόν” την ημέρα των Χριστουγέννων. Άνθρωποι κάθε ηλικίας προστρέχουν στην εκκλησία που έχει αναλάβει σε αρκετές περιπτώσεις τη στέγαση και τη διατροφή οικογενειών που έμειναν στο δρόμο. Στους 28 έφτασαν οι συνάνθρωποί μας που “έφυγαν” από τη ζωή σύμφωνα με...
27 Δεκεμβρίου, 2019 - 18:12
Τελευταία ενημέρωση: 27/12/2019 - 18:15

Οι Ορθόδοξες εκκλησίες “ασπίδα” στους τυφώνες στις Φιλιππίνες

Διαδώστε:
Οι Ορθόδοξες εκκλησίες “ασπίδα” στους τυφώνες στις Φιλιππίνες

Στις ορθόδοξες εκκλησίες ψάχνουν παρηγοριά πολλοί κάτοικοι στις Φιλιππίνες μετά το πέρασμα του φονικού τυφώνα “Φανφόν” την ημέρα των Χριστουγέννων.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας προστρέχουν στην εκκλησία που έχει αναλάβει σε αρκετές περιπτώσεις τη στέγαση και τη διατροφή οικογενειών που έμειναν στο δρόμο.

Στους 28 έφτασαν οι συνάνθρωποί μας που “έφυγαν” από τη ζωή σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι αρχές οι οποίες φοβούνται ότι ο τελικός αριθμός θα είναι ακόμη μεγαλύτερος. Συνοδευόμενη από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 200 χιλιομέτρων την ώρα που η τροπική καταιγίδα διέσχισε από τα ανατολικά στα δυτικά τα νησιά του αρχιπελάγους.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, οι συνάνθρωποί μας που έχασαν τη ζωή τους ήταν 16 ωστόσο οι αρχές κατάφεραν σήμερα να φτάσουν σε πιο απομακρυσμένα νησιά, σε αρκετά από τα οποία ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και η σύνδεση στο Διαδίκτυο με αποτέλεσμα να εντοπίσουν νέες σωρούς.

«Είναι πιθανό ο απολογισμός να είναι ακόμη βαρύτερος», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών Μαρκ Τίμπαλ, διευκρινίζοντας ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι αγνοούνται, σκορπίζοντας θλίψη.

Επιμέλεια: Αντώνης Μακατούνης 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων