03/02/2020 04/02/2020 Αρκεί να “ταξιδέψει” κανείς λίγο ανά την Ελλάδα κατά την μεγάλη εορτή της Υπαπαντής του Χριστού, για να διαπιστώσει ότι εκτός από τους μεγαλοπρεπείς και ιεροπρεπείς εορτασμούς σε πόλεις της χώρας, υπάρχουν μικρά και θαυμαστά Εκκλησάκια στην πανέμορφη ύπαιθρο, που προσφέρουν τον απλό εορτασμό τους την Υπεραγία Θεοτόκο. Ένα απ’ αυτά είναι η Εκκλησούλα της...
03 Φεβρουαρίου, 2020 - 22:15
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2020 - 19:30

Το φυσικό κάλλος και η Υπαπαντή του Χριστού

Διαδώστε:
Το φυσικό κάλλος και η Υπαπαντή του Χριστού

Αρκεί να “ταξιδέψει” κανείς λίγο ανά την Ελλάδα κατά την μεγάλη εορτή της Υπαπαντής του Χριστού, για να διαπιστώσει ότι εκτός από τους μεγαλοπρεπείς και ιεροπρεπείς εορτασμούς σε πόλεις της χώρας, υπάρχουν μικρά και θαυμαστά Εκκλησάκια στην πανέμορφη ύπαιθρο, που προσφέρουν τον απλό εορτασμό τους την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ένα απ’ αυτά είναι η Εκκλησούλα της Παναγίας της Θαλασσίτιδας, προστάτιδας των ναυτικών, στην Μήλο.

Ο Ιερός Ναός της Παναγίας της Θαλασσίτρας (17ου αιώνα) είναι αφιερωμένος στην Υπαπαντή του Χριστού.
Βρίσκεται στην Πλάκα, που είναι η πρωτεύουσα του νησιού, στο μονοπάτι που οδηγεί στο κάστρο, σε μία πολύ όμορφη τοποθεσία.
Έχει ξυλόγλυπτο τέμπλο με εικόνες του κρητικού ιερέα ζωγράφου, Εμμανουήλ Σκορδίλη και έναν πολύ ωραίο σταυρό.
Το καμπαναριό είναι πέτρινο.
Ο Ιερός Ναός της Παναγίας της Θαλασσίτρας το 1739 ήταν ναΰδριο που κατεδαφίστηκε για να χτιστεί στη θέση του το 1839 μεγαλύτερος ναός, ενσωματώνοντας ως νότιο κλίτος και την φράγκικη εκκλησία της Παναγίας Ελεούσας που υπήρχε εκεί.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων