11/08/2020 11/08/2020 Ένα καλά διατηρημένο βυζαντινό μετάλλιο ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών αρχαιολογικής αποστολής του Κρατικού Πανεπιστημίου της Κριμαίας στην περιοχή όπου βρίσκεται το Πριγκιπικό Παλάτι του Θεόδωρου της Κριμαίας στην πρώην πρωτεύουσα του μεσαιωνικού πριγκιπάτου του Θεοδώρου στο οροπέδιο Μανγκούπ (Мангуп). Το νέο ανέφερε στο RIA novosti ο κοσμήτορας της Ιστορικής Σχολής του πανεπιστημίου, Αλεξάντρ Γκέρτσεν, που...
11 Αυγούστου, 2020 - 10:58
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2020 - 10:16

Ανακαλύφθηκε βυζαντινό μετάλλιο στην Κριμαία

Διαδώστε:
Ανακαλύφθηκε βυζαντινό μετάλλιο στην Κριμαία

Ένα καλά διατηρημένο βυζαντινό μετάλλιο ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών αρχαιολογικής αποστολής του Κρατικού Πανεπιστημίου της Κριμαίας στην περιοχή όπου βρίσκεται το Πριγκιπικό Παλάτι του Θεόδωρου της Κριμαίας στην πρώην πρωτεύουσα του μεσαιωνικού πριγκιπάτου του Θεοδώρου στο οροπέδιο Μανγκούπ (Мангуп). Το νέο ανέφερε στο RIA novosti ο κοσμήτορας της Ιστορικής Σχολής του πανεπιστημίου, Αλεξάντρ Γκέρτσεν, που κάνει ανασκαφές εδώ και δεκαετίες στη βυζαντινή οχύρωση της χερσονήσου.

Πηγή: ria.ru

Μετάφραση και απόδοση: Irina Tresarukova, Ευγενία Δίτσα

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων