28/09/2023 28/09/2023 Η έκθεση «150 χρόνια ανασκαφών και μελετών στην Δήλο», ανακαλεί μέσω σχεδιαστικών και φωτογραφικών τεκμηρίων, το νησί και την ζωή αυτών που το κατοίκησαν για μεγάλες ή μικρότερες χρονικές περιόδους προκειμένου να διεξαγάγουν εκεί ανασκαφές, έρευνες, αποτυπώσεις, εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης. Η εξερεύνηση της Δήλου είναι η ιστορία της συνάντησης ενός νησιού, του οποίου ούτε...
28 Σεπτεμβρίου, 2023 - 15:35
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2023 - 14:31

Έκθεση για τα 150 χρόνια ανασκαφών και μελετών στην Δήλο

Διαδώστε:
Έκθεση για τα 150 χρόνια ανασκαφών και μελετών στην Δήλο

Η έκθεση «150 χρόνια ανασκαφών και μελετών στην Δήλο», ανακαλεί μέσω σχεδιαστικών και φωτογραφικών τεκμηρίων, το νησί και την ζωή αυτών που το κατοίκησαν για μεγάλες ή μικρότερες χρονικές περιόδους προκειμένου να διεξαγάγουν εκεί ανασκαφές, έρευνες, αποτυπώσεις, εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης.

Η εξερεύνηση της Δήλου είναι η ιστορία της συνάντησης ενός νησιού, του οποίου ούτε η θέση ούτε καν το ακριβές περίγραμμα δεν ήταν γνωστά το 1873, με τους ερευνητές που ανακάλυπταν τις Κυκλάδες και τους εργάτες, κυρίως Μυκονιάτες, που ανακάλυπταν την αρχαιολογία. Η συνάντηση αυτή άλλαξε το νησί και όσους μετείχαν στην εξερεύνησή του.

Οι εικόνες που παρουσιάζονται στους δώδεκα πίνακες της έκθεσης αφηγούνται την ιστορία αυτής της συνάντησης και της μεταμόρφωσης των ανθρώπων και του τόπου.

Ψηφιακά η έκθεση θα είναι διαθέσιμη έως τις 31 Μαΐου 2024, ενώ στον κήπο της  Γαλλικής Σχολής Αθηνών θα είναι προσβάσιμη με ελεύθερη είσοδο έως τις 6 Νοεμβρίου 2023, Δευτέρα έως Παρασκευή 12 – 5 μ.μ..

Η έκθεση «Délos 150» διοργανώνεται από την Γαλλική Σχολή Αθηνών, με την συνεργασία των κάτωθι ιδρυμάτων:

Musée L, Musée universitaire Louvain-la-Neuve, Belgique (archives F. Mayence), Musée d’art et d’histoire, Ville de Genève, Suisse (archives W. Deonna), Institut national d’histoire de l’art (archives Ph. Bruneau), Centre d’archives d’architecture contemporaine, Cité de l’architecture et du patrimoine (archives C. Lefèvre), Centre Camille Jullian, UMR 7299 CNRS/AMU (archives A. Gabriel), ArchéoMEd et Centre de recherche et de restauration des Musées de France (restitution du Diadumène) et société Iconem (orthophoto de Délos).

Επιμέλεια έκθεσης: Véronique Chankowski, Jean-Charles Moretti & Cécile Durvye

Ψηφιακή έκθεση: Nolwenn Grémillet

Εικονογραφική έρευνα: Marie Stahl, Kalliopi Christophi, Elpida Chairi & Anne-Salomé Daure

Επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο: Eirini Miari

Σχεδιαστική σύλληψη: Anastasia Galati & Guillaume Fuchs

Μετάφραση: Eirini Zervopoulou

Επιμέλεια ελληνικών κειμένων: Sophia Zoumboulaki

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων