01/12/2023 01/12/2023 Το 2023 είναι παγκοσμίως έτος Μαρίας Κάλλας, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση της μεγάλης ντίβας της όπερας (2 Δεκεμβρίου 1923). Το Α’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, τιμώντας αυτή την επέτειο, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση αφιερωμένη στην Μαρία Κάλλας, την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 6 το απόγευμα, στο θέατρο των Αρσακείων...
01 Δεκεμβρίου, 2023 - 21:22
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2023 - 21:01

«Ave Maria» – Αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας

Διαδώστε:
«Ave Maria» – Αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας

Το 2023 είναι παγκοσμίως έτος Μαρίας Κάλλας, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση της μεγάλης ντίβας της όπερας (2 Δεκεμβρίου 1923).

Το Α’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, τιμώντας αυτή την επέτειο, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση αφιερωμένη στην Μαρία Κάλλας, την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 6 το απόγευμα, στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει
Ομιλίες
* Παρουσίαση μαθητικής εργασίας εστιασμένης στη ζωή και την καλλιτεχνική πορεία της Μαρίας Κάλλας.

* Η διακεκριμένη γλύπτρια Πωλίνα Κασιμάτη (μητέρα μαθητριών του Σχολείου) παρουσιάζει το έργο της «Μαρία Κάλλας» (061, 65cm – σκληρός γύψος, ζωγραφισμένος).

Μουσικό μέρος
* Η μαθήτρια της α’ τάξης του Λυκείου Κωνσταντίνα Σταύρου, με διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς, θα ερμηνεύσει στο πιάνο κομμάτια κλασικών συνθετών.

* Η απόφοιτος του Σχολείου και διπλωματούχος κλασικού τραγουδιού Μόρφω Ψύρρα θα ερμηνεύσει λυρικά τραγούδια και άριες από όπερες.

Ανάμεσα στα μουσικά μέρη, μαθητές του σχολείου θα διαβάζουν επιστολές της Μαρίας Κάλλας από το βιβλίο «Μαρία Κάλλας: Γράμματα και αναμνήσεις» του Τομ Βολφ.

Η ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού η προαιρετική συνεισφορά του κοινού θα διατεθεί σε ίδρυμα παιδιών, με την συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Α’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού.

Πηγή: pemptousia.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων