18/12/2019 19/12/2019 Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος  – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης Στη κατάμεστη αίθουσα της θεολογικής σχολής πραγματοποιήθηκε σήμερα 18 Δεκεμβρίου η διάλεξη του Καθηγητή Γεωργίου Κόρδη στα πλαίσια του μαθήματος του Καθηγητή Λάμπρου Σιάσου. Θέμα της διάλεξης του προσκεκλημένου εικονάγραφου ήταν η καθ’ ημάς εκκλησιαστική ζωγραφική. Μίλησε για την ενότητα και το λόγο στον πολιτισμό μας, εξηγώντας τι είναι...
18 Δεκεμβρίου, 2019 - 19:43
Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2019 - 7:18

“δια χειρός” Γεωργίου Κόρδη (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
“δια χειρός” Γεωργίου Κόρδη (ΦΩΤΟ)
Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος  – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Στη κατάμεστη αίθουσα της θεολογικής σχολής πραγματοποιήθηκε σήμερα 18 Δεκεμβρίου η διάλεξη του Καθηγητή Γεωργίου Κόρδη στα πλαίσια του μαθήματος του Καθηγητή Λάμπρου Σιάσου. Θέμα της διάλεξης του προσκεκλημένου εικονάγραφου ήταν η καθ’ ημάς εκκλησιαστική ζωγραφική.

Μίλησε για την ενότητα και το λόγο στον πολιτισμό μας, εξηγώντας τι είναι σύνθεση στη καθ’ ημάς ζωγραφική. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η πρωτοβουλία του κ. Κόρδη να ζωγραφίσει μίσως παράσταση του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, οπτικοποιώντας με τον τρόπο αυτό όσα προανέφερε στη διάλεξή του.
Παρευρέθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Αρχιμ. Βαρνάβας Γιάγκου, ο κ. Θεόδωρος Γιάγκου Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής, ο τ. Βουλευτής κ. Κώστας Ζουράρης και πολλοί καθηγητές, φοιτητές, ζωγράφοι και φίλοι του μαθήματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων