12/06/2019 12/06/2019 “Φιλοθέη η αρχοντοπούλα των Αθηνών”, ένα πρωτότυπο δράμα με θέμα τη ριψοκίνδυνη δράση της Αγίας Φιλοθέης, που πρόσφερε την περιουσία της σε έργα αλληλεγγύης στην οθωμανική Αθήνα του 16ου αιώνα. Αντλώντας έμπνευση από τον δραματικό βίο της Αγίας Φιλοθέης, της περίφημης κυρά δασκάλας, μουσικοί και παίκτες σκιών εμψυχώνουν σκαλιστές χειροποίητες φιγούρες και ζωντανεύουν την περιπετειώδη...
12 Ιουνίου, 2019 - 19:11
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2019 - 19:44

Μουσικοί και παίκτες σκιών ζωντανεύουν τον Βίο της Αγίας Φιλοθέης

Διαδώστε:
Μουσικοί και παίκτες σκιών ζωντανεύουν τον Βίο της Αγίας Φιλοθέης

“Φιλοθέη η αρχοντοπούλα των Αθηνών”, ένα πρωτότυπο δράμα με θέμα τη ριψοκίνδυνη δράση της Αγίας Φιλοθέης, που πρόσφερε την περιουσία της σε έργα αλληλεγγύης στην οθωμανική Αθήνα του 16ου αιώνα.

Αντλώντας έμπνευση από τον δραματικό βίο της Αγίας Φιλοθέης, της περίφημης κυρά δασκάλας, μουσικοί και παίκτες σκιών εμψυχώνουν σκαλιστές χειροποίητες φιγούρες και ζωντανεύουν την περιπετειώδη ζωή της ασυμβίβαστης αρχοντοπούλας που φόρεσε τα ράσα.

Στην παράσταση, το θαυμαστό συναξάρι της Φιλοθέης συνυφαίνεται παράξενα με την ιστορία του λαϊκού θεάτρου σε ένα μαγικό και μυστηριακό ταξίδι προς το φως των σκιών, όπου καλούμαστε να αναζητήσουμε τη σημασία της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας στη σημερινή ζωή.

 

 

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο-σκηνοθεσία: Ιωσήφ Βιβιλάκης
Μουσικός σχεδιασμός: Γεράσιμος Παπαδόπουλος
Φιγούρες: Νικόλας Τζιβελέκης
Παίκτες θεάτρου σκιών: Άθως Δανέλλης, Νικόλας Τζιβελέκης
Μουσικοί-τραγούδι: Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Θεολόγος Παπανικολάου, Κατερίνα Μιχαλάκη
Παραγωγή: Bateau Lavoir

 

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Ειδικές παραστάσεις: Αρχοντικό των Μπενιζέλων-Σπίτι Αγίας Φιλοθέης, Αδριανού 96, Πλάκα, Αθήνα: Τρίτη 18, Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019. (Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην ενορία του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά.)

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, Αθήνα: Κυριακή 23, Τρίτη 25 Ιουνίου, Τρίτη 2 Ιουλίου, Τρίτη 9 Ιουλίου 2019.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων