22/12/2020 22/12/2020 Κυκλοφόρησε το καινούργιο βιβλίο του δημοσιογράφου Άγγελο Μπόντσεβ, αφιερωμένο στον Άγιο Νεκτάριο της Αίγινας, με τίτλο “O άγιος της καρδιάς μου”.  Η έκδοση αυτή είναι αφιερωμένη στην εκατοστή επέτειο από την κοίμηση του Αγίου, που τιμούμε το 2020. “Ο άγιος της καρδιάς μου” περιλαμβάνει εκτός από την πληρέστερη και εκτενέστερη βιογραφία στα βουλγάρικα και πολλά θαύματα...
22 Δεκεμβρίου, 2020 - 13:19
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2020 - 13:20

“Ο άγιος της καρδιάς μου” – Bιβλίο για τον Άγιο Νεκτάριο Αιγίνης

Διαδώστε:
“Ο άγιος της καρδιάς μου” – Bιβλίο για τον Άγιο Νεκτάριο Αιγίνης

Κυκλοφόρησε το καινούργιο βιβλίο του δημοσιογράφου Άγγελο Μπόντσεβ, αφιερωμένο στον Άγιο Νεκτάριο της Αίγινας, με τίτλο “O άγιος της καρδιάς μου”.  Η έκδοση αυτή είναι αφιερωμένη στην εκατοστή επέτειο από την κοίμηση του Αγίου, που τιμούμε το 2020. “Ο άγιος της καρδιάς μου” περιλαμβάνει εκτός από την πληρέστερη και εκτενέστερη βιογραφία στα βουλγάρικα και πολλά θαύματα του Αγίου από όλα τα μέρη του κόσμου τεκμηριωμένα με φωτογραφίες, κανόνα προσευχής, ακαθιστή και προσευχές.

Το βιβλίο δημιουργήθηκε τα τελευταία 6 χρόνια μετά από την επίσκεψη του συγγραφέα στα μέρη όπου ήταν ο Άγιος Νεκτάριος, από την Σηλυβρία – η πόλη που γεννήθηκε, στο μοναστήρι “Νέα Μονή” στη Χίο, στις εκκλησίες της Εύβοιας, στην Εκκλησιαστική Ριζάριο σχολή, όπου ήταν πρύτανης, στη Σύρο, στις εκκλησίες, πόλεις και χωριά στις μητροπόλεις Φθιώτιδα και Φωκίδα και στο μοναστήρι στην Αίγινα, το οποίο είναι χτισμένο από τον Άγιο με πολύ αγάπη και πίστη τα τελευταία χρόνια της ζωής του.


Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ έχει ευλογήσει την έκδοση με συγχαρητήρια επιστολή, όπως και η ηγούμενη της μονής “’Άγιος Νεκτάριος της Αίγινας” μητέρα Τιμοθέα. Ειδικά για την έκδοση έγραψε και η γερόντισσα Βαλεντίνη Δρούμεβα, η ηγούμενη της γυναικείας μονής του Καλόφερ.
Όταν διάβασε το βιβλίο, η γερόντισσα Βαλεντίνη έγραψε: «“O Άγιος της καρδιάς μου” είναι το ομορφότερο αρωματικό λουλούδι, αφιερωμένο με αγάπη προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου της Αίγινας. Το βιβλίο είναι μεγάλη ερευνητική εργασία με πνευματικό και διανοητικό επίπεδο! Διαβάζεται εύκολα και με ενδιαφέρον. Γαληνεύει, ζεσταίνει την καρδιά και παρηγορεί τον σύγχρονο, μπερδεμένο άνθρωπο. Μας μαθαίνει πιο συχνά να προσευχόμαστε στον Άγιο Θαυματουργό από την Αίγινα, γιατί με την προσευχή και ο πιο ανάξιος, νιώθει την εύσπλαχνή του ουράνια προστασία.»
Το βιβλίο “Ο Άγιος της καρδιάς μου” έχει πλούσιο υλικό με πάνω από 180 αυθεντικές φωτογραφίες του Αγίου Νεκταρίου, από τα μέρη όπου έζησε και από τους στενούς του ανθρώπους. Κάποιες από τις φωτογραφίες είναι μοναδικές και δημοσιεύονται για πρώτη φορά.
“Ο Άγιος της καρδιάς μου” περιέχει 212 σελίδες με καινούργια γεγονότα από τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου, που έχουν διηγηθεί λεπτομερώς και συνοδεύονται με φωτογραφίες.
Το όνομα του βιβλίου “Ο Άγιος της καρδιάς μου” δεν είναι τυχαίο, αλλά προέρχεται από την δυνατή σχέση του συγγραφέα με τον Άγιο Νεκτάριο, λόγω του προσωπικού θαύματος που βίωσε από τον Άγιο, ο οποίος τον γιάτρεψε από βαριά διατροφική αλλεργία πού είχε μέχρι 2014.
Ο Άγγελος Μπόντσεβ είναι βούλγαρος δημοσιογράφος, συγγραφέας πολλών βιβλίων και ταινιών για τον Άγιο Εφραίμ τον Θαυματουργό, τον Άγιο Λουκά τον Γιατρό, τον Άγιο Νικηφόρο τον Λεπρό, και τον Άγιο Νεκτάριο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων