20/10/2023 20/10/2023 Σε δήλωση σχετικά με το επεισόδιο στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στην Αθήνα προχώρησε Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιώργος Καζαντζής. “Χθες ένα νέο, απολύτως καταδικαστέο, περιστατικό εις βάρος των Ορθοδόξων Χριστιανών σημειώθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στην Αθήνα. Η Ελληνική Αστυνομία για μια ακόμα φορά έπραξε το...
20 Οκτωβρίου, 2023 - 13:51
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2023 - 14:00

Ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, για το επεισόδιο στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα

Διαδώστε:
Ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, για το επεισόδιο στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα

Σε δήλωση σχετικά με το επεισόδιο στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στην Αθήνα προχώρησε Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιώργος Καζαντζής.

“Χθες ένα νέο, απολύτως καταδικαστέο, περιστατικό εις βάρος των Ορθοδόξων Χριστιανών σημειώθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στην Αθήνα. Η Ελληνική Αστυνομία για μια ακόμα φορά έπραξε το καθήκον της άμεσα και αποτελεσματικά”, αναφέρει.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία που αναφέρονται αναλυτικά στις ετήσιες Εκθέσεις του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σχετικά με τα περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας, είναι σταθερά και με διαφορά το πρώτο θύμα επιθέσεων στην Ελλάδα. Είναι, επίσης, η μοναδική θρησκευτική κοινότητα που δέχθηκε τρομοκρατική επίθεση με στόχο την πρόκληση θυμάτων στις 27 Δεκεμβρίου 2018 (τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού από αναρχικούς στην είσοδο του Ιερού Ναού του Αγίου Διονυσίου στην Αθήνα) και στις 21 Απριλίου 2020 (τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού από ακραίο θρησκόληπτο χριστιανό που δήλωσε «Πολέμαρχος του Θεού» στη Μονή Πετράκη όπου στεγάζεται η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος)”, σημειώνει.

“Η Ελληνική Πολιτεία ήταν, είναι και ασφαλώς θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό της Ορθόδοξης Εκκλησίας όπως και όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων για την υπεράσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας και την ενεργή υποστήριξη των αξιών του αλληλοσεβασμού και του διαλόγου”, καταλήγει.

Διαβάστε επίσης: 

Άγιος Παντελεήμονας: Στα χέρια της αστυνομίας αλλοδαπός που μπήκε στην εκκλησία με μαχαίρι

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων