20/05/2022 21/05/2022 Το «Ω γλυκύ μου έαρ» είναι Εγκώμιο Επιταφίου Θρήνου της Μεγάλης Παρασκευής. Εξιστορεί την Σταύρωση του Ιησού και εκφράζει τον θρήνο της Παναγίας. Ψάλλεται από τους πιο καλλίφωνους βυζαντινούς ψάλτες. Με αφορμή τον θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου την περασμένη Τρίτη 17 Μαΐου 2022, το Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» παρουσιάζει μια από τις πιο συγκλονιστικές ερμηνείες του «Ω...
20 Μαΐου, 2022 - 20:51
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2022 - 0:10

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου και η ενορχήστρωση για το «Ω γλυκύ μου έαρ»

Διαδώστε:
Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου και η ενορχήστρωση για το «Ω γλυκύ μου έαρ»

Το «Ω γλυκύ μου έαρ» είναι Εγκώμιο Επιταφίου Θρήνου της Μεγάλης Παρασκευής. Εξιστορεί την Σταύρωση του Ιησού και εκφράζει τον θρήνο της Παναγίας. Ψάλλεται από τους πιο καλλίφωνους βυζαντινούς ψάλτες.

Με αφορμή τον θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου την περασμένη Τρίτη 17 Μαΐου 2022, το Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» παρουσιάζει μια από τις πιο συγκλονιστικές ερμηνείες του «Ω γλυκύ μου έαρ» που κυκλοφόρησε τo 1986 όταν ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης στην ενορχήστρωση και τη μουσική διασκευή, συνάντησε την υψίφωνο Ειρήνη Παπά στον δίσκο «Ραψωδίες».

Σε αυτό το άλμπουμ η Ειρήνη Παπά ψάλλει χριστιανικούς ύμνους όπως τα «Ω! Γλυκύ Μου Έαρ», «Τον Νυμφώνα Σου Βλέπω», «Άσμα Ασμάτων», «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ», «Χριστός Ανέστη».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων