21/06/2019 21/06/2019 Μία μοναδική για την σπανιότητά της συλλογή 532 βιβλίων, εγγράφων, χειρογράφων, φωτογραφιών και χαρακτικών θα περιλαμβάνει η προσεχής δημοπρασία του Οίκου Δημοπρασιών Βέργος, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Athens Plaza. Όπως γράφει η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, από τη δημοπρατούμενη συλλογή ξεχωρίζει ένα εξαιρετικά σημαντικό τετράδιο του Κ. Π. Καβάφη, από...
21 Ιουνίου, 2019 - 8:58

“Στο σφυρί” τα χειρόγραφα του Καβάφη

Διαδώστε:
“Στο σφυρί” τα χειρόγραφα του Καβάφη

Μία μοναδική για την σπανιότητά της συλλογή 532 βιβλίων, εγγράφων, χειρογράφων, φωτογραφιών και χαρακτικών θα περιλαμβάνει η προσεχής δημοπρασία του Οίκου Δημοπρασιών Βέργος, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Athens Plaza.

Όπως γράφει η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, από τη δημοπρατούμενη συλλογή ξεχωρίζει ένα εξαιρετικά σημαντικό τετράδιο του Κ. Π. Καβάφη, από τον Ιούνιο του 1914, με 12 αυτόγραφα ποιήματά του, το οποίο διατίθεται για πρώτη φορά σε δημοπρασία και αποτελεί ένα από τα 9 παρόμοια τετράδια που έχουν εντοπιστεί στην ελληνική επικράτεια.

Το ενδιαφέρον των συλλεκτών αναμένεται να προσελκύσουν επίσης και άλλα είδη που ξεχωρίζουν για την σπανιότητά τους, μεταξύ των οποίων: ένα μαθηματικό χειρόγραφο (αριθμητική και γεωμετρία) εικονογραφημένο με πολύ προσεγμένα γεωμετρικά σχήματα, που πιστεύεται ότι αποτελεί παραλλαγή έργου του Νικηφόρου Θεοτόκη (1796), ο σπανιότατος χάρτης της υδρογείου που επιμελήθηκε ο Άνθιμος Γαζής, του οποίου είναι γνωστά 4 μόνο άλλα αντίτυπα (Βιέννη 1800) όπως και ένα εξαιρετικά φιλοτεχνημένο λεύκωμα με 12 λιθόγραφες απόψεις της Ηπείρου που βασίστηκαν σε σχέδια που φιλοτέχνησε επιτόπου ο George de La Poer Beresford (Λονδίνο 1855).

Στη δημοπρατούμενη συλλογή περιλαμβάνεται και ο ιατρικός φάκελος του Γρηγόρη Λαμπράκη από τη νοσηλεία του στο ΑΧΕΠΑ (Θεσσαλονίκη, 22-27 Μαΐου 1963), ένα μοναδικό είδος προς δημοπράτηση από την ιστορία της νεότερης Ελλάδας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων