30/03/2019 30/03/2019 Στο κτήριο της Παλαιάς Βουλής στεγάζεται ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα μουσεία της χώρας, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Αθήνας, στου οποίου τα πλούσια εκθέματα προστίθενται και εκείνα που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το νησί της Χίου. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να ήταν και διαφορετικά τα πράγματα, αφού η τραγική του μοίρα, στα...
30 Μαρτίου, 2019 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2019 - 15:00

Χιώτικα εκθέματα στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Διαδώστε:
Χιώτικα εκθέματα στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Στο κτήριο της Παλαιάς Βουλής στεγάζεται ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα μουσεία της χώρας, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Αθήνας, στου οποίου τα πλούσια εκθέματα προστίθενται και εκείνα που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το νησί της Χίου.

Άλλωστε δεν θα μπορούσε να ήταν και διαφορετικά τα πράγματα, αφού η τραγική του μοίρα, στα χρόνια της Εθνικής Επανάστασης του 21, συνέβαλε τα μάλα στην  ανεξαρτησία της πατρίδας, συγκινώντας με την  αιματηρή θυσία του όλο το δυτικό πολιτισμένο κόσμο.

Από το πορτοφόλι του Αδ. Κοραή, έως την καρδιά του Κανάρη και από το λουκέτο του  Φρουρίου της Χίου, έως την πληθώρα χιώτικων παραδοσιακών στολών, η  ΙΣΤΟΡΙΚΗ – ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, που έχει την ευθύνη και τη διαχείριση του χώρου, αναδεικνύει την καθοριστική συμμετοχή των Χιωτών και του νησιού τους στη διαδρομή του Έθνους στους τελευταίους αιώνες.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων