15/12/2021 15/12/2021 Στους στόχους που υλοποίησε κατά το τρέχον έτος η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του φωτισμού του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στη Νέα Υόρκη. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι φέτος είναι ευλογία Θεού ο εορτασμός της Γεννήσεως του Χριστού υπό κανονικές συνθήκες καθώς “τον περασμένο χρόνο,...
15 Δεκεμβρίου, 2021 - 9:49
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2021 - 9:43

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Με ελπίδα το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Διαδώστε:
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Με ελπίδα το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Στους στόχους που υλοποίησε κατά το τρέχον έτος η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του φωτισμού του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στη Νέα Υόρκη.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι φέτος είναι ευλογία Θεού ο εορτασμός της Γεννήσεως του Χριστού υπό κανονικές συνθήκες καθώς “τον περασμένο χρόνο, κάναμε τεράστιες θυσίες εδώ στην Αρχιεπισκοπική Έδρα εξαιτίας τον προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία. Χρειάστηκε να πάρουμε μέτρα και να κάνουμε προσαρμογές ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τα καθήκοντά μας”, ανέφερε.

Κωδικοποιώντας τις μεγάλες στιγμές και προκλήσεις για την Αρχιεπισκοπή, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δήλωσε:

“Μέσα από όλα αυτά, πετύχαμε, να εκπληρώσουμε τη θέληση του Οικουμενικού Πατριάρχη μας να επισκεφθεί την αγαπημένη του Επαρχία, αυτή της Αμερικής.

Ο Θεός μας ευλόγησε να στείλουμε υποστήριξη στην Ελλάδα μετά από όλες αυτές τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Μας ευλόγησε να εγκαινιάσουμε την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία & Εθνικό Βωμό του Αγίου Νικολάου – ακόμη και σε αυτήν την εποχή του COVID-19.

Μας ευλόγησε όλους καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, για να υπηρετούμε αποτελεσματικά τον λαό Του – τις Μητροπόλεις, ενορίες και ιδρύματα της Ιερής Αρχιεπισκοπής μας – και να μη χαθεί ούτε μία διακονία!

Και μας ευλόγησε επίσης να φτάσουμε στο κατώφλι της εκατονταετίας της Εκκλησίας μας στην Αμερική, την οποία θα γιορτάσουμε τον ερχόμενο Ιούλιο, ακριβώς εδώ στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια του εθνικού Κληρικολαϊκού Συνεδρίου”.

“Ας ανάψουμε αυτό το Δέντρο με πίστη και ελπίδα, γνωρίζοντας ότι ο Κύριος, που κρεμάστηκε από ένα Δέντρο, θα φωτίσει τις καρδιές και το μυαλό μας”, κατέληξε.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα μικρά παιδιά έψαλλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων