10/02/2023 10/02/2023 Σύσσωμη η ομογένεια της Αμερικής συγκεντρώνει χρήματα για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία. Φιλανθρωπικά σωματεία, ιδιώτες, το Τάγμα του «Αγίου Ανδρέα» των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις ΗΠΑ, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης, η Εθνική Φιλόπτωχος Αδελφότης στις Ηνωμένες Πολιτείες, η “Ηγεσία των 100″ και το Ταμείο Αρωγής της Αρχιεπισκοπής έχουν ριχθεί στον αγώνα...
10 Φεβρουαρίου, 2023 - 12:10
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2023 - 12:19

ΗΠΑ: Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και ομογενείς συγκεντρώνουν χρήματα για τους σεισμοπαθείς σε Συρία και Τουρκία

Διαδώστε:
ΗΠΑ: Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και ομογενείς συγκεντρώνουν χρήματα για τους σεισμοπαθείς σε Συρία και Τουρκία

Σύσσωμη η ομογένεια της Αμερικής συγκεντρώνει χρήματα για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία.

Φιλανθρωπικά σωματεία, ιδιώτες, το Τάγμα του «Αγίου Ανδρέα» των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις ΗΠΑ, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης, η Εθνική Φιλόπτωχος Αδελφότης στις Ηνωμένες Πολιτείες, η “Ηγεσία των 100″ και το Ταμείο Αρωγής της Αρχιεπισκοπής έχουν ριχθεί στον αγώνα στήριξης των δοκιμαζομένων συνανθρώπων μας σε Τουρκία και  Συρία.

  • Ρεπορτάζ: Κάτια Τσιμπλάκη

Το ταμείο αρωγής της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας είναι μια προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων από την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στα θύματα των πρόσφατων σεισμών σε Τουρκία και Συρία.

“Στόχος του Ταμείου Αρωγής της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής, είναι η βοήθεια τόσο στις άμεσες ανάγκες όσο και στις μακροπρόθεσμες συνέπειες των καταστροφών από τους θανατηφόρους σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία. Η Αρχιεπισκοπή μας θα συνεργαστεί με τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Christian Charities (IOCC) για τον εντοπισμό αξιόπιστων οργανισμών για τη διανομή της βοήθειας”, είπε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής έχει θέσει ως αρχικό στόχο συγκέντρωσης  500.000 δολαρίων. Οι δωρεές μπορούν να γίνουν είτε ηλεκτρονικά είτε με επιταγές οι οποίες θα σταλούν στη διεύθυνση:

Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής
8 East 79th St.
Νέα Υόρκη, NY 10075

“Η  IOCC είναι ένας μακροχρόνιος και έμπιστος εταίρος”, αναφέρει ο Αμερικής Ελπιδοφόρος. “Έχει αποδεδειγμένο ιστορικό στην ανθρωπιστική και έκτακτη βοήθεια και θα προσφέρει την υλικοτεχνική και επιτόπια τεχνογνωσία της για να διασφαλίσει την αποτελεσματική κατανομή των κεφαλαίων που συγκεντρώθηκαν από την Αρχιεπισκοπή. Η διανομή θα απευθύνεται κυρίως σε όσους επλήγησαν από τον σεισμό στην Τουρκία και στη Συρία”.

Η Εθνική Φιλόπτωχος Αδελφότης στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι ένα ίδρυμα που συνδέεται άμεσα με την Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Σε πρώτο στάδιο προσανατολίζεται να προσφέρει άμεσα  50.000 δολάρια για το Ταμείο Αρωγής της Αρχιεπισκοπής. Παράλληλα θα ξεκινήσει νέα εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων. Η «Ηγεσία των 100» έχει δεσμευθεί επίσης να παρέχει υποστήριξη στο Ταμείο Αρωγής της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής για τους Σεισμούς.

Ταυτόχρονα,  η Συνέλευση των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στηρίζει ε άμεσα τις προσπάθειες αρωγής της IOCC. Μετά από παράκληση του  Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, το Τάγμα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου «Αγ.Ανδρέας»  και ο κ. Ιωάννης Κατσιματίδης, Αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, θα προσφέρουν  από 50.000 απευθείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως το οποίο θα τα διανείμει στους πληγέντες στην Τουρκία.

Η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής απευθύνει έκκληση σε όλες τις ενορίες και τους πιστούς να στηρίξουν το Ταμείο Αρωγής της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής για τους Σεισμούς.

Συναντήσεις του Αμερικής Ελπιδοφόρου

Σημειώνεται ότι στις 8 Φεβρουαρίου 2023, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη προκειμένου να υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων. Του εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήριά του για τα θύματα της τραγωδίας.  Διερεύνησαν επίσης τρόπους συνεργασίας με τις τοπικές ανθρωπιστικές υπηρεσίες για να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από τον σεισμό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής επισκέφθηκε επίσης τον Προκαθήμενο της Ανατολικής Επισκοπής της Αρμενικής Εκκλησίας της Αμερικής, στον οποίο εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια χιλιάδων ανθρώπων αλλά και  γατις καταστροφές στις αρμενικές εκκλησίες τόσο στη Συρία όσο και στην Τουρκία.

Άμεσα αναμένεται να συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο Mor Dionysius John Kawak, Αρχιεπίσκοπο της Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας Αντιοχείας και Αρχιεπισκοπής για τις Ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, για να εκφράσει και σε αυτόν την αλληλεγγύη του στην βιβλική καταστροφή που προκάλεσαν οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Ταμείο Αρωγής για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία δημιουργεί η Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Προσευχή για ειρήνη στην Ουκρανία στον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων