08/04/2024 09/04/2024 Το άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τα μέλη των χορευτικών συγκροτημάτων έκλεψαν την παράσταση στην τελετή έπαρσης της Γαλανόλευκης στον ιστό του Δημαρχείου της Φιλαδέλφειας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Η τελετή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 5ης Απριλίου 2024 και κατά κοινή ομολογία ήταν άρτια διοργανωμένη. Η επιτυχία της, αναμφίβολα, αποτέλεσε έναν καλό...
08 Απριλίου, 2024 - 20:46
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2024 - 16:01

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης στην τελετή έπαρσης της Γαλανόλευκης στη Φιλαδέλφεια

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης στην τελετή έπαρσης της Γαλανόλευκης στη Φιλαδέλφεια

Το άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τα μέλη των χορευτικών συγκροτημάτων έκλεψαν την παράσταση στην τελετή έπαρσης της Γαλανόλευκης στον ιστό του Δημαρχείου της Φιλαδέλφειας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 5ης Απριλίου 2024 και κατά κοινή ομολογία ήταν άρτια διοργανωμένη. Η επιτυχία της, αναμφίβολα, αποτέλεσε έναν καλό οιωνό για τις εκδηλώσεις για την 203η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας που διοργανώθηκαν το Σάββατο 6 και 7 Απριλίου 2024 στη Φιλαδέλφεια, καθώς επίσης και για την παρέλαση.

Στην τελετή παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Απόστολος, η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αικατερίνη Νασίκα, ο τελετάρχης της παρέλασης Φίλιπ Κρίστοφερ, ο πρώην και ο νυν Ύπατος Πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ, Γιώργος Χωριάτης και Σάββας Τσίβικος, αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Δρ. Άντονι Λυμπεράκης, η Γενική Πρόξενος του Παναμά στην Φιλαδέλφεια, Γεωργία Αθανασοπούλου και σύσσωμη η ηγεσία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ με επικεφαλής την πρόεδρο Γεωργία Χλέτσου.

Το χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίτες» της Φιλαδέλφειας.

Την παράσταση, όπως και τα προηγούμενα χρόνια έκλεψαν το Άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής φρουράς, καθώς επίσης και τα χορευτικά της ομογένειας.

Η τελετή διοργανώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ με πρόεδρο την κ. Γεωργία Χλέτσου και την Επιτροπή Παρελάσεως με συμπροέδρους τον Χάρη Καραπαλίδη και τον Γιάννη Βασιλείου.

H Δήμαρχος Cherelle Lesley Parker ανακήρυξε την 25η Μαρτίου Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας για τον Δήμο της Φιλαδέλφειας.

Παρακολουθήστε σε επανάληψη την τελετή:

 

(Πηγή: anamniseis.net / Φωτογραφία: www.photobystellios.com)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων