17/12/2020 17/12/2020 Μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε το νέο Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο, η θητεία του οποίου θα διαρκέσει μέχρι την Κληρικολαϊκή Συνέλευση του 2022. Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος απευθύνθηκε στο νεοϊδρυθέν σώμα των “Γερουσιαστών για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό”,  που αποτελεί μία νέα δομή συνεργασίας κληρικών και λαϊκών από ολόκληρη την Ιερά Αρχιεπισκοπή....
17 Δεκεμβρίου, 2020 - 8:59
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2020 - 8:14

Οι «Γερουσιαστές για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό»

Διαδώστε:
Οι «Γερουσιαστές για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό»

Μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε το νέο Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο, η θητεία του οποίου θα διαρκέσει μέχρι την Κληρικολαϊκή Συνέλευση του 2022. Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος απευθύνθηκε στο νεοϊδρυθέν σώμα των “Γερουσιαστών για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό”,  που αποτελεί μία νέα δομή συνεργασίας κληρικών και λαϊκών από ολόκληρη την Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Στην εισαγωγική του ομιλία ενώπιον του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, ο Σεβασμιώτατος σημείωσε:

“Υποχρεωθήκαμε να αντιμετωπίσουμε πρωτοφανείς προκλήσεις στις μέρες μας την ίδια στιγμή που εργαζόμασταν εντατικά για να εξομαλύνουμε τις στρεβλώσεις του παρελθόντος. Το γεγονός ότι πετύχαμε τόσα πολλά, αποτελεί μία σημαντική απόδειξη για το επίπεδο της συνεργασίας και της αφοσίωσης όλων σας σ’ αυτή την Επαρχία της Πρωτόθρονης Ορθόδοξης Εκκλησίας, του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ: Αρχιεπ. Αμερικής: Οι μεγάλες προκλήσεις για το 2021

Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου ήταν τα ακόλουθα:

Η έγκριση ενός ισοσκελισμένου προϋπολογισμού, στον οποίον αποτυπώνεται η διαρκής δέσμευση για υπεύθυνη αξιοποίηση των πόρων που προέρχονται από τους πιστούς.

Η ενημέρωση εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου σχετικά με την πορεία διαμόρφωσης του νέου Καταστατικού Χάρτη, ο οποίος θα ενισχύσει τους δεσμούς συνεργασίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Τονίστηκε για μία ακόμη φορά ότι μέχρι την τελική έγκριση του νέου Καταστατικού Χάρτη όλες οι οργανωτικές δομές εξακολουθούν να υφίστανται και να λειτουργούν κανονικά.

Η παρουσίαση από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής (HC/HC) κ. Γεώργιο Καντώνη της πορείας σταθεροποίησης και ανάπτυξης της Σχολής, παρά τις δυσχέρειες που προκαλεί η πανδημία.

Οι συντονισμένες προσπάθειες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, της Επιτροπής Επιδομάτων της Αρχιεπισκοπής και του Συμβουλίου των Πρεσβυτέρων της Αρχιεπισκοπής για την επίλυση του προβλήματος της χρηματοδότησης κατά έναν τρόπο που θα είναι αποδεκτός από όλους και θα διασφαλίζει το μέλλον του ιερού κλήρου μας.

Μία έκθεση από την οποία προκύπτει ότι η ολοκλήρωση της ανέγερσης του Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο Διεθνές Κέντρο Εμπορίου έχει δρομολογηθεί για το φθινόπωρο του 2021.

Μία έκθεση από το Γραφείο Νεολαίας σχετικά με τις δράσεις του, ιδίως στις συνθήκες της πανδημίας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η επαναφορά της δημοφιλούς διαδικτυακής σειράς “Be the Bee”.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων