29/09/2023 29/09/2023 Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου στην έκκληση για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους δοκιμαζόμενους από τις φονικές πλημμύρες πολίτες της Θεσσαλίας. Το κεντρικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», σε συνεργασία με τις Ορθόδοξες Ενορίες του Βελγίου, ανέλαβαν πρωτοβουλία για την...
29 Σεπτεμβρίου, 2023 - 14:51
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2023 - 13:37

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Μητρόπολη Βελγίου προς τους πλημμυροπαθείς

Διαδώστε:
Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Μητρόπολη Βελγίου προς τους πλημμυροπαθείς

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου στην έκκληση για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους δοκιμαζόμενους από τις φονικές πλημμύρες πολίτες της Θεσσαλίας.

Το κεντρικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», σε συνεργασία με τις Ορθόδοξες Ενορίες του Βελγίου, ανέλαβαν πρωτοβουλία για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, προσωπικής υγιεινής, ρούχων, τροφίμων μακράς διαρκείας, καθώς και ιατροφαρμακευτικού υλικού.

Η δράση έμπρακτης συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζομένους αδελφούς ξεκίνησε την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2023 κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Σύλλογο Γυναικών του Δήμου Οιχαλίας, Τρικάλων. Η πρώτη αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας έχει ήδη αναχωρήσει με προορισμό τις πληγείσες περιοχές με την ευγενική χορηγία της εταιρείας ΣΑΝΙ.

«Συγκινητική και άμεση ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και βοήθειας για τους πάσχοντες αδελφούς μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους ιερείς, τους συνεργάτες τους, τον απλό κόσμο και όλους όσοι βοήθησαν για να υλοποιηθεί η δράση αυτή της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, πρώτη μεγάλη δράση για την οργάνωσή μας. Η ανταπόκριση αυτή μας δίνει ελπίδα και κουράγιο να συνεχίσουμε το έργο μας!» ανέφερε σχετικά η Πρόεδρος της ΜΚΟ «Φιλοξενία», κα Θεοδώρα Αντωνίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων