08/01/2019 08/01/2019 Ο 113ος ετήσιος εορτασμός των Θεοφανείων γιορτάστηκε την Κυριακή 6 Ιανουαρίου, στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε ο Καθαγιασμός των Υδάτων του Σπρινγκ Μπαγιού. Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής Δημήτριος, ο Πρεσβύτερος της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και ο Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος, ήταν μεταξύ των συμμετεχόντων στον...
08 Ιανουαρίου, 2019 - 11:16

Η Φλόριντα εορτάζει τα Θεοφάνεια για 113η χρονιά

Διαδώστε:
Η Φλόριντα εορτάζει τα Θεοφάνεια για 113η χρονιά

Ο 113ος ετήσιος εορτασμός των Θεοφανείων γιορτάστηκε την Κυριακή 6 Ιανουαρίου, στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε ο Καθαγιασμός των Υδάτων του Σπρινγκ Μπαγιού.

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής Δημήτριος, ο Πρεσβύτερος της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και ο Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος, ήταν μεταξύ των συμμετεχόντων στον φετινό εορτασμό της Βάφτισης του Χριστού από τον Αγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή.

«Αυτό το ιερό γεγονός δεν είναι απλώς μια συμβολική ετήσια πράξη, αλλά μία μεταμόρφωση της φύσης σε πραγματικό χρόνο. Κατά συνέπεια, οι άνθρωποι στην περιοχή του Τάρπον Σπρινγκς, γίνονται αποδέκτες μιας πραγματικής μεταμόρφωσης του περιβάλλοντός τους», ανέφερε ο αιδεσιμότατος Αθανάσιος Χάρος, αρχιμανδρίτης του ελληνορθόδοξου ναού του Αγίου Νικολάου.

Όπως γράφει ο Εθνικός Κήρυξ, πριν από την ημέρα των Θεοφανείων, το Σάββατο, έλαβε χώρα ο Αγιασμός του στόλου. Τον Αγιασμό πραγματοποίησε ο πάτερ Σαμψών Κασαπάκης, ο οποίος ευλόγησε τους ψαράδες, τα πλοιάριά τους, καθώς και τα ύδατα στα οποία πλέουν, ενώ τους ευχήθηκε ασφαλή και προσοδοφόρα ναυτικά ταξίδια.

Η Λειτουργία έλαβε χώρα στο Σπονγκ Ντοκς, στον ποταμό Ανκλότ, ο οποίος χύνεται στον Κόλπο του Μεξικού.

Την επόμενη ημέρα, ο εορτασμός των Θεοφανείων ξεκίνησε με τον Ορθρο, στις 8 το πρωί, ενώ ακολούθησε η Θεία Λειτουργία στον Αγιο Νικόλαο, στις 10:00 π.μ.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και τον Καθαγιασμό των Υδάτων, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, οι ιεράρχες, οι κληρικοί, αλλά και χιλιάδες πιστών σχημάτισαν μια τεράστια πομπή προς το Σπρινγκ Μπαγιού, κατά την οποία εντύπωση προκάλεσαν οι μαθητές με παραδοσιακές φορεσιές, τα μέλη των χορωδιών, και τα μέλη παραδοσιακών χορευτικών ομίλων απ’ όλη την περιοχή του Τάμπα Μπέι.

Εκεί, ένα νεαρό κορίτσι, η 15χρονη Στέλλα Μπιλιράκη, απελευθέρωσε για να πετάξει πάνω από το Μπαγιού ένα λευκό περιστέρι, το οποίο συμβόλιζε το Αγιο Πνεύμα. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής πέταξε στο νερό έναν λευκό Σταυρό και 58 νεαροί άντρες έπεσαν στα ύδατα με σκοπό να είναι οι τυχεροί που θα τον πιάσουν.

Ο 17χρονος ομογενής Ηλίας Σκανδαλιάρης (Ilias Skandaliaris), ήταν τελικά ο τυχερός που ανέσυρε το Σταυρό από το νερό. «Μοιάζει με όνειρο, τα πάντα είναι τόσο όμορφα», είπε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων