01/12/2022 01/12/2022 Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος μαζί με όμιλο προσκυνητών και Αρχόντων του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ο Σεβασμιώτατος, ως Συνοδικός Ιεράρχης, αρχικά έλαβε μέρος στις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου που διεξήχθησαν την Τρίτη 28 Νοεμβρίου. Χθες συλλειτούργησε στην Πατριαρχική και Συνοδική Θεία...
01 Δεκεμβρίου, 2022 - 10:11
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2022 - 10:17

Αμερικής Ελπιδοφόρος: “Η διακονία της Μητέρας Εκκλησίας είναι μια διακονία ειρήνης για τον κόσμο”

Διαδώστε:
Αμερικής Ελπιδοφόρος: “Η διακονία της Μητέρας Εκκλησίας είναι μια διακονία ειρήνης για τον κόσμο”

Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος μαζί με όμιλο προσκυνητών και Αρχόντων του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ο Σεβασμιώτατος, ως Συνοδικός Ιεράρχης, αρχικά έλαβε μέρος στις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου που διεξήχθησαν την Τρίτη 28 Νοεμβρίου. Χθες συλλειτούργησε στην Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία στο Φανάρι για την Θρονική εορτή.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος ευχήθηκε γράφοντας: “Την εορτή του Πρωτοκλήτου της Ορθοδοξίας – ας χαρούμε τη διακονία του διαδόχου του Πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέα, Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Η διακονία της Μητέρας Εκκλησίας είναι μια διακονία ειρήνης, αγάπης και ελπίδας για τον κόσμο. Εἰς Πολλὰ Ἔτη!”

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής μαζί με τον όμιλο προσκυνητών αναμένεται να επισκεφθούν τους Αγίους Τόπους και την Ιορδανία τις επόμενες ημέρες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων