23/03/2024 23/03/2024 Δεκτή έκανε την παραίτηση του Μητροπολίτη Ντένβερ Ησαΐα η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, το Σάββατο 23 Μαρτίου.  Η Αγία και Ιερά Σύνοδος κήρυξε τη Μητρόπολη σε χηρεία. Ακολούθως προχώρησε στην πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Λύστρων εκλέγοντας Μητροπολίτη τον πρώην Ντένβερ κ....
23 Μαρτίου, 2024 - 21:08
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2024 - 21:29

Δεκτή η παραίτηση του Μητροπολίτη Ντένβερ Ησαΐα

Διαδώστε:
Δεκτή η παραίτηση του Μητροπολίτη Ντένβερ Ησαΐα

Δεκτή έκανε την παραίτηση του Μητροπολίτη Ντένβερ Ησαΐα η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, το Σάββατο 23 Μαρτίου. 

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος κήρυξε τη Μητρόπολη σε χηρεία. Ακολούθως προχώρησε στην πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Λύστρων εκλέγοντας Μητροπολίτη τον πρώην Ντένβερ κ. Ησαϊα.

“Η Αγία και Ιερά Σύνοδος συνέχισε και σήμερον, 23ην Μαρτίου 2024, τας εργασίας αυτής, υπό την προεδρίαν της Α. Θ. Παναγιότητος, θεωρήσασα άπαντα τα εν τη ημερησία διατάξει αναγεγραμμένα θέματα, εφ’ ων και ελήφθησαν αι προσήκουσαι αποφάσεις.

Κατ’ αυτήν, η Αγία και Ιερά Σύνοδος:

α) απεδέξατο την υπό του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου διαβιβασθείσαν παραίτησιν του Σεβ. Μητροπολίτου Ντένβερ κ. Ησαϊου, κηρύξασα την Ιεράν Μητρόπολιν ταύτην εν χηρεία, και

β) προυχώρησεν εις πλήρωσιν της Ιεράς Μητροπόλεως Λύστρων, διά της εκλογής εις αυτήν του πρώην Ντένβερ κ. Ησαίου”, αναφέρει το ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά).

Αμερικής: “Τον ευχαρίστησα για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά”

“Αποχαιρετώντας από την ενεργό υπηρεσία τον πολιό και εκλεκτό ιεράρχη μας Σεβ. κ. Ησαΐα, ασπάσθηκα την παρελθούσα Πέμπτη την δεξιά του στην Ι. Μονή των Ταξιαρχών Kendalia Τέξας όπου εφησυχάζει από καιρού και τον ευχαρίστησα για την πολυετή και πολύτιμη υπηρεσία και προσφορά του στην Αρχιεπισκοπή μας από κάθε θέση, στην οποία τον κάλεσε εκάστοτε η Εκκλησία. Εύχομαι ο Κύριος να τον πολυετεί έτι περαιτέρω, με υγεία ακατάβλητη και να μας φωτίσει να εκλέξουμε αντάξιο διάδοχό του”, έγραψε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων