09/06/2023 10/06/2023 O Αιδεσιμολογιότατος π. Πατρίκιος Ο’Ρουρκ και ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος Μερκάντο διορίσθηκαν, Κοσμήτορας Φοιτητών και Αναπληρωτής Κοσμήτορας Φοιτητών αντίστοιχα, από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης κ. Γεώργιο Μ. Καντώνη, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι Κοσμήτορες των Φοιτητών...
09 Ιουνίου, 2023 - 20:47
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2023 - 0:36

Διορισμοί στο Γραφείο Φοιτητικής Ζωής της Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού Βοστώνης

Διαδώστε:
Διορισμοί στο Γραφείο Φοιτητικής Ζωής της Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού Βοστώνης

O Αιδεσιμολογιότατος π. Πατρίκιος Ο’Ρουρκ και ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος Μερκάντο διορίσθηκαν, Κοσμήτορας Φοιτητών και Αναπληρωτής Κοσμήτορας Φοιτητών αντίστοιχα, από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης κ. Γεώργιο Μ. Καντώνη, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι Κοσμήτορες των Φοιτητών διαδραματίζουν ζωτικής σημασίας ρόλους στη ζωή του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού. Είναι απαραίτητοι για την εκπλήρωση της αποστολής του ιδρύματος, όχι μόνο για τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής όλων των φοιτητών και των δύο σχολείων, αλλά και για την επίβλεψη της ιερατικής και πνευματικής καλλιέργειας των φοιτητών, καθώς και των τελούμενων ακολουθιών στο Παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού.

Ο π. O’Ρουρκ υπηρέτησε ως διευθυντής προσωπικού, υπό τον Προέδρο Καντώνη, από τον Αύγουστο του 2022. Χειροτονήθηκε στην Ιεροσύνη το 2016 και υπηρέτησε στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας New Rochelle, NY, στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Ogden, UT και στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Αγίας Τριάδος/Προφήτη Ηλιού στο Salt Lake City. Ο π. O’Ρουρκ έλαβε το πτυχίο Master of Divinity, magna cum laude, από τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού το 2016. Έχει επίσης εργαστεί ως γραφίστας για εκδόσεις της Σχολής και για άλλες, ορθόδοξες, έντυπες και ψηφιακές εκδόσεις. Στο νέο του ρόλο ως Κοσμήτορας, ο π. Ο’Ρουρκ θα συνεχίσει να επιβλέπει όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής, εκτός του Μαλιώτειου Πολιτιστικού Κέντρου. Ο π. O’Ρουρκ είναι παντρεμένος με την πρεσβυτέρα Jessica Tindle, απόφοιτη του Ελληνικού Κολλεγίου το 2014 και είναι πατέρας δύο νεαρών υϊών, του Λουκά και του Ιακώβου.

Ο π. Μερκάντο έχει υπηρετήσει ως ιερέας στο Γραφείο Φοιτητικής Ζωής και ως διδάσκων του Κανονικού Δικαίου στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού από τον Αύγουστο του 2022. Αποφοίτησε από το Ελληνικό Κολλέγιο το 2012 με πτυχίο στις Θρησκευτικές Σπουδές και συνέχισε στη Σχολή του Τιμίου Σταυρού, όπου απέκτησε δύο πτυχία: το Master of Divinity και το Master of Theology. Στη συνέχεια ξεκίνησε τις διδακτορικές του σπουδές στον τομέα του Κανονικού Δικαίου στο Pontifical Oriental Institute στη Ρώμη. Χειροτονήθηκε Ιεροδιάκονος το 2017, επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2020 και υπηρέτησε ως Γραμματέας της Μητρόπολης Νέας Υερσέης μέχρι το 2021, όταν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος τον τοποθέτησε στο γραφείο αρχειοθέτησης της Αρχιεπισκοπής. Ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε τον π. Mercado Ιερέα τον Δεκέμβριο του 2021 και αμέσως μετά τον διόρισε Διευθυντή του Τμήματος Αρχείων της Αρχιεπισκοπής, θέση που κατείχε ενώ υπηρετούσε ταυτόχρονα και ως Προϊστάμενος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Αγίου Γεωργίου και Αγίου Δημητρίου στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης. Ο π. Μερκάντο θα συνεχίσει να υπηρετεί ως ιερέας του παρεκκλησίου της Σχολής και μετά τον διορισμό του ως Αναπληρωτή Κοσμήτορα των Φοιτητών.

Οι πατέρες O’Ρουρκ και Μερκάντο θα αναλάβουν τις νέες θέσεις τους στις 12 Ιουνίου 2023.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων