22/09/2023 22/09/2023 Σημαντικές είναι οι επαφές που έχει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος με αξιωματούχους χωρών στο πλαίσιο της 78ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.   Μετά τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Σεβασμιώτατο κ. Ελπιδοφόρο επισκέφθηκε στην έδρα της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής η Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Βουλγαρίας και Υπουργός Εξωτερικών, Μαρίγα...
22 Σεπτεμβρίου, 2023 - 9:28
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2023 - 9:33

Η Αντιπρόεδρος της Βουλγαρίας επισκέφθηκε την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Διαδώστε:
Η Αντιπρόεδρος της Βουλγαρίας επισκέφθηκε την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Σημαντικές είναι οι επαφές που έχει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος με αξιωματούχους χωρών στο πλαίσιο της 78ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.  

Μετά τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Σεβασμιώτατο κ. Ελπιδοφόρο επισκέφθηκε στην έδρα της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής η Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Βουλγαρίας και Υπουργός Εξωτερικών, Μαρίγα Γκάμπριελ.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και οι φιλικοί δεσμοί μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Βουλγαρικής Εκκλησίας, καθώς και των πολιτισμών μεταξύ Ελλήνων και Βουλγάρων.

“Άλλο ένα παράδειγμα των ευκαιριών που φέρνει η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ”, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συναντήθηκε την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο γεύματος στην κατοικία του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Πρέσβη του ΟΗΕ Ευάγγελου Σέκερη.

Επίσης, η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής ως διαπιστευμένος οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών συμμετέχει σε πολλές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι θρησκευτικές κοινότητες καθώς και οι θρησκευτικές και διαθρησκευτικές οργανώσεις στην επίτευξη των στόχων ανάπτυξης και την ανταπόκριση σε πολλαπλές κρίσεις.

Διαβάστε επίσης: 

Το Κυπριακό κυριάρχησε στη συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Νέα Υόρκη: Γεύμα με εκπροσώπους της ομογένειας είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Το μήνυμα Γεραπετρίτη από τη Νέα Υόρκη και η αλληλεγγύη της Ελληνορθόδοξης κοινότητας

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για το ρόλο των θρησκευτικών κοινοτήτων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων