30/04/2023 30/04/2023 Ο αγώνας για την υπεράσπιση της Ελευθερίας δεν τελειώνει ποτέ. Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στο μήνυμα που απηύθυνε κατά την Τελετή Έπαρσης της Σημαίας της Ελλάδας και της Κύπρου στο πάρκο του Μπόουλινγκ Γκρην. Αναφερόμενος στην τιμητική παρουσία των Ευζώνων, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι “η εμφάνισή τους σήμερα θυμίζει τους...
30 Απριλίου, 2023 - 10:48
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2023 - 12:06

Μανχάταν: Με υπερηφάνεια υψώθηκε η Γαλανόλευκη – Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Μανχάταν: Με υπερηφάνεια υψώθηκε η Γαλανόλευκη – Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο αγώνας για την υπεράσπιση της Ελευθερίας δεν τελειώνει ποτέ. Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στο μήνυμα που απηύθυνε κατά την Τελετή Έπαρσης της Σημαίας της Ελλάδας και της Κύπρου στο πάρκο του Μπόουλινγκ Γκρην. Αναφερόμενος στην τιμητική παρουσία των Ευζώνων, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι “η εμφάνισή τους σήμερα θυμίζει τους Αθάνατους Ήρωες του 1821”.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος υποδέχθηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς της Ελληνικής Δηµοκρατίας για πρώτη φορά στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και Εθνικό Ιερό Προσκύνηµα στο Σημείο Μηδέν, ο οποίος πρόσφατα ξεκίνησε να λειτουργεί.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Ελλάδας Κατερίνα Σακελλαροπούλου που επέτρεψε στην Ελληνική Φρουρά να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες και να συμμετάσχει στους εορτασμούς της διασποράς στην ετήσια παρέλαση της ελληνικής ανεξαρτησίας που πραγμταοποιείται σήμερα Κυριακή.

Η Έπαρση της Σημαίας έγινε  στη 1μμ στο πάρκο του Μπόουλινγκ Γκρην (Broadway & Whitehall St., Manhattan, NY 10004). Για πρώτη φορά, οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς της Ελληνικής Δηµοκρατίας, ο Σεβασµιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, η φετινή Επιτροπή Παρελάσεως των Ελληνικών Σωµατείων Μείζονος Νέας Υόρκης, µαζί µε επισήµους και µαθητές των ελληνικών σχολείων, όλοι µαζί παρέλασαν από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου προς το Μπόουλινγκ Γκρην.

Αποσπάσματα από το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

“Μόλις παρελάσαμε με την Προεδρική Φρουρά από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου και τον Εθνικό Ναό, για να συγκεντρωθούμε εδώ στο Μπόουλινγκ Γκρην, και να υψώσουμε το έμβλημα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Υψώνοντας τη Γαλανόλευκη Σημαία της Ελλάδας και της Κύπρου υπενθυμίζουμε σε όλους μας ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση της Ελευθερίας δεν τελειώνει ποτέ. Την υψώνουμε με περηφάνια και αγαλλίαση, γιατί γνωρίζουμε ότι αντιπροσωπεύει το αίμα και τον μόχθο των προγόνων μας”, υπογράμμισε.

Ο ηρωισμός των Ελλήνων Επαναστατών

“Ως Έλληνες και ως Φιλέλληνες εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους Εύζωνες για την παρουσία και τη συμμετοχή τους. Αγκαλιάζουμε αυτούς τους ευγενείς πολεμιστές για την Ελευθερία και τους ευχαριστούμε που τίμησαν αυτήν την εκδήλωση με την αξιοπρέπειά τους, με την μεγαλοπρέπειά τους και με τη δόξα τους. Η εμφάνισή τους σήμερα θυμίζει τους Αθάνατους Ήρωες του 1821. γιατί είναι εκδηλώσεις της ίδιας υπερηφάνειας, του ίδιου θάρρους και του ίδιου ηρωισμού που ενσάρκωσαν οι Έλληνες Επαναστάτες. Γιορτάζουμε αυτούς τους αγωνιστές της Ελευθερίας με αυτήν την Έπαρση Σημαίας εδώ στο Μπόουλινγκ Γκρην, έχοντας πάντα επίγνωση του καθήκοντός μας να θυμόμαστε πάντα και να διδάσκουμε το βαθύ νόημα της 25ης Μαρτίου“, επεσήμανε.

Η σκέψη στους Ουκρανούς αδελφούς

“Καθώς αποτίουμε άξια φόρο τιμής στη σημαία της Ελληνικής Δημοκρατίας προς τιμήν της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, προάγουμε τις αρχές της Ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στον κόσμο, έχοντας υπόψη τους Ουκρανούς αδελφούς μας που αγωνίζονται ακόμη για την Ελευθερία και την εθνική κυριαρχία”, τόνισε.

Η Γαλανόλευκη Σημαία

“Στη Γαλανόλευκη βλέπουμε την αγνότητα και την ανθρωπιά της Θεοτόκου, την λαμπρότητα και την ομορφιά της Ελληνικής Γης. Είθε να κυματίζουμε πάντα με υπερηφάνια τη σημαία με αγάπη και αφοσίωση, με πίστη και έντονη αίσθηση του καθήκοντος”, όπως είπε.

Τα «Εθνικά μας Γενέθλια»

“Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την 25η Μαρτίου, γιατί είναι τα «Εθνικά μας Γενέθλια», ή ίσως ακριβέστερα, «Επαναγενέθλια». Αυτή η μέρα ενυπάρχει σε κάθε μέρα του χρόνου, όταν επιλέγουμε να θυμόμαστε την κληρονομιά και την ιστορία μας. Η Ελευθερία είναι το πιο πολύτιμο ιδανικό, και είναι πουθενά δεν εκπροσωπείται καλύτερα από αυτή τη Σημαία και τους Ευγενείς Υιούς της Ελλάδας που μας τιμούν με την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό τους”, υπογράμμισε.

“Είθε να είμαστε πάντα άξιοι της Ελευθερίας και να εκδηλώνουμε βαθιά ευγνωμοσύνη και εκτίμηση για την πατρίδα μας την Ελλάδα, που με τόση περηφάνια εκπροσωπείται εδώ σήμερα από τους εκλεκτούς Εύζωνες. Ο Θεός να σας έχει όλους καλά! Ζήτω τὸ Ἑλληνικὸ Ἔθνος! Ζήτω τὸ Εἰκοσιένα!”, κατέληξε

Διαβάστε ολόκληρο το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου στα αγγλικά ΕΔΩ

Το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Πρωινό στο ξενοδοχείο Πιέρ (Pierre Hotel)

Το ετήσιο καθιερωµένο πρωινό που λαµβάνει χώρα λίγες ώρες πριν την παρέλαση, πραγµατοποιείται στις 11:00 π.µ. στο ξενοδοχείο Πιέρ (Pierre Hotel – 2 E 61st St, New York, NY 10065). Ερμηνεύονται οι εθνικοί ύµνοι της Ελλάδας και των Η.Π.Α. και οι επίσηµοι απευθύνουν χαιρετισµούς.

Πρόκειται για εκδήλωση µε πρόσκληση µόνο και είναι µη µεταβιβάσιµη. Το πρωινό προγραµµατίζεται ως ένδειξη ευγνωµοσύνης στους επισήµους και τους χορηγούς για την ευγενική τους υποστήριξη. Πρόσβαση στην εκδήλωση στο κοινό θα δίνεται µε προσφορά δωρεάς $100 προς την Οµοσπονδία Ελληνικών Σωµατείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Παρέλαση στην Πέµπτη Λεωφόρο

Η Ελληνική Παρέλαση πραγματοποιείται στη 1:30 µ.µ. στην πέµπτη Λεωφόρο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης µεταξύ των 64 & 79 δρόµων και είναι ανοικτή στο κοινό. Πρόσβαση στην εξέδρα των επισήµων γίνεται µόνο µε πρόσκληση.

110 οργανισµοί, περισσότερες από 12 µπάντες, και 42 άρµατα έχουν ήδη εγγραφεί για να συµµετέχουν στην παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Επίσηµοι θα απευθύνουν χαιρετισµούς στην παρέλαση και Μέσα Ενηµέρωσης θα καλύψουν το εορταστικό αυτό γεγονός για τον Ελληνισµό.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση της Παρασκευής 28 Απριλίου

Διαβάστε ακόμη:

Ιστορική συγκυρία η υποδοχή των Ελλήνων Ευζώνων από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν

Δεξίωση για την Εθνική Επέτειο παρέθεσε ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης – Έφτασαν οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς για τη μεγαλειώδη παρέλαση

Νέα Υόρκη: Τα Εγκαίνια του Εθνικού Ιερού Προσκυνηματικού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Photos: GOARCH/Dimitrios Panagos, AP Photo/Brittainy Newman

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων