08/11/2023 09/11/2023 Μισό περίπου εκατομμύριο δολάρια προσέφεραν στο νεοϊδρυθέν Ταμείο Υποτροφιών για τις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής οι Ομογενείς που παρέστησαν στο δείπνο για τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου, που παρατέθηκε το βράδυ της Κυριακής 5ης Νοεμβρίου 2023 στο «Capitale» στην Chinatown του Μανχάταν. Στο δείπνο παρέστησαν πεντακόσιοι περίπου αρχιερείς, ιερείς, ηγέτες των...
08 Νοεμβρίου, 2023 - 17:54
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2023 - 2:31

Μισό εκατ. δολάρια για τις κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Διαδώστε:
Μισό εκατ. δολάρια για τις κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Μισό περίπου εκατομμύριο δολάρια προσέφεραν στο νεοϊδρυθέν Ταμείο Υποτροφιών για τις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής οι Ομογενείς που παρέστησαν στο δείπνο για τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου, που παρατέθηκε το βράδυ της Κυριακής 5ης Νοεμβρίου 2023 στο «Capitale» στην Chinatown του Μανχάταν.

Στο δείπνο παρέστησαν πεντακόσιοι περίπου αρχιερείς, ιερείς, ηγέτες των κοινοτήτων και των μεγάλων Ομογενειακών οργανώσεων οι οποίοι ασπάστηκαν την ιδέα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου για την δημιουργία του Ταμείου Υποτροφιών για τις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής (Archdiocesan Youth Summer Camp Scholarship Fund).

Το Ταμείο, όπως αναφέρεται στην ιδρυτική του πράξη, θα παράσχει την δυνατότητα σε όλα τα παιδιά της Ομογένειας – ανεξαρτήτως οικονομικής καταστάσεως να συμμετάσχουν σε μια από τις 23 κατασκηνώσεις που υπάρχουν σε όλη την επικράτεια, καθώς επίσης και στο Ιονικό Χωριό το οποίο εφέτος γιόρτασε το χρυσό ιωβηλαίο του.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η Ανθούλα Κατσιματίδη, ενώ τους Ομογενείς καλωσόρισαν οι συμπρόεδροι της οργανωτικής επιτροπής Στέφανη Λιτσάκη – Κλαρκ και Τζέιμς Πόλλος.

Η κ. Εύα Κωνσταντάκος αναφέρθηκε στις διακονίες των κατασκηνώσεων τόσο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής όσο και των Μητροπόλεων και στον ρόλο τους για την διάπλαση του χαρακτήρα των κατασκηνωτών.

Οι αναφορές και τα βίντεο στην Κατασκήνωση του Αγίου Παύλου στο Λίτσφιλντ του Κονέκτικατ και του Ιονικού Χωριού στο Βαρθολομιό της Ηλείας κέντρισαν το ενδιαφέρον των Ομογενών διότι οι περισσότεροι στα παιδικά και νεανικά τους χρόνια συμμετείχαν στις κατασκηνώσεις είτε ως κατασκηνωτές, είτε ως συνοδοί και σύμβουλοι. Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος ενεχείρισε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο την επιταγή με την συνεισφορά της Αρχιεπισκοπής στο Ταμείο.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, Πρωτοπρεσβύτερος Ηλίας Βίλλης, ο οποίος ηγείται των Κατασκηνώσεων του Αγίου Παύλου και ο π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, ο οποίος ηγείται του Ιονικού Χωριού αναφέρθηκαν στις μοναδικές εμπειρίες των παιδιών, των εφήβων και των νέων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και εστίασε την προσοχή στου στους στόχους και γενικότερα στην αποστολή του νεοϊδρυθέντος Ταμείου.

Αμέσως μετά διεξήχθη δημοπρασία, η οποία παρείχε στους Ομογενείς την δυνατότητα να προσφέρουν δωρεές από $25.000 με πρώτη του Αντιπροέδρου του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Τζον Κατσιματίδη έως και $500.

Περισσότερες φωτογραφίες από το δείπνο στο άλμπουμ:

Nameday Gala for His Eminence Archbishop Elpidophoros of America.

(Πηγή: anamniseis.net)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων