09/02/2022 09/02/2022 Το Ανώτατο Συμβούλιο Ελληνικής Παιδείας και το Γραφείο Ελληνικής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, υπό την καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, συγχαίρουν και ευχαριστούν όσους διδάσκουν την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό σε όλη την Αμερική. Με την ευκαιρία του καθιερωμένου εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας, 9 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Εθνικού ποιητή Διονυσίου...
09 Φεβρουαρίου, 2022 - 19:05
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2022 - 18:52

Συγχαρητήριο μήνυμα προς όσους διδάσκουν την ελληνική γλώσσα

Διαδώστε:
Συγχαρητήριο μήνυμα προς όσους διδάσκουν την ελληνική γλώσσα

Το Ανώτατο Συμβούλιο Ελληνικής Παιδείας και το Γραφείο Ελληνικής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, υπό την καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, συγχαίρουν και ευχαριστούν όσους διδάσκουν την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό σε όλη την Αμερική.

Με την ευκαιρία του καθιερωμένου εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας, 9 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού, το Ανώτατο Συμβούλιο Ελληνικής Παιδείας και το Γραφείο Ελληνικής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία τονίζει: “Θεωρούμε μεγάλη τιμή, χαρά και υποχρέωση να απευθυνθούμε σε όλους όσους διδάσκουν την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό σε όλη τη χώρα.

Σε αυτή τη χώρα όπου έχουμε ριζώσει, εδώ, όπου όλες οι φυλές του κόσμου συγκεντρώνονται, εργαστήκαμε επιμελώς για να διατηρήσουμε την ταυτότητα, την πίστη και τη γλώσσα μας, ώστε να μην ταρακουνηθούμε στη δίνη της αφομοίωσης. Και μέχρι στιγμής δεν το έχουμε κάνει, γιατί κατανοούμε την αξία της κληρονομιάς μας, την αξία της γλώσσας μας”.

“Ο μεγάλος Παλαμάς είχε πει «Κρατήστε τα πανό για τη Μητρική μας Γλώσσα!». Και σίγουρα όλοι έχετε κρατήσει αυτά τα πανό και έχετε αγωνιστεί αδιάκοπα στα ενοριακά σχολεία και τα προγράμματά μας. Σας ευχαριστούμε για όλη την τεράστια δουλειά που κάνετε καθημερινά! Είστε στην πρώτη γραμμή στον αγώνα για «το Ωραίο, το Μεγάλο και το Αληθινό», να δώσουμε στα παιδιά μας τα απαραίτητα εργαλεία για να ξεκινήσουν το δικό τους ταξίδι στη ζωή και να γίνουν οι ιδανικοί πρεσβευτές του Ελληνικού Πνεύματος!”, υπογραμμίζει.

“Παρακαλούμε δεχθείτε τις θερμές ευχές μας για αυτή τη λαμπρή Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη:

Κοινό μέτωπο Αρχιεπισκοπής Αμερικής-ΔΠΘ για την Ελληνική Γλώσσα

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων