26/03/2024 26/03/2024 Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ στη Βικτώρια η διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της Ελληνικής Επαναστάσεως. Επίκεντρο των εορτασμών ήταν ο Αρχιεπισκοπικός Ναός της Παναγίας «Άξιον Εστί», όπου στις Ιερές Ακολουθίες προέστη ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ-Κόουτ, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος. Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 24 Μαρτίου...
26 Μαρτίου, 2024 - 21:16
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2024 - 23:55

Αυστραλία: Η διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ

Διαδώστε:
Αυστραλία: Η διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ στη Βικτώρια η διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της Ελληνικής Επαναστάσεως. Επίκεντρο των εορτασμών ήταν ο Αρχιεπισκοπικός Ναός της Παναγίας «Άξιον Εστί», όπου στις Ιερές Ακολουθίες προέστη ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ-Κόουτ, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στον Εσπερινό επί τη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πλαισιούμενος από τον ιερό κλήρο της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας. Στο τέλος, έγινε η περιφορά της ιεράς εικόνος της Παναγίας «Άξιον Εστί» πέριξ του Ιερού Ναού.

Την κυριώνυμο ημέρα, Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024, ο Επίσκοπος Κερασούντος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, ενώ ακολούθησε η καθιερωμένη Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Ευμένιος διαβίβασε στο εκκλησίασμα τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων