15/12/2023 16/12/2023 Αυτή την εβδομάδα, τα αποτελέσματα του HSC (Higher School Certificate) ανακοινώθηκαν σε όλη την Αυστραλία και το έργο της αξιολόγησης των βαθμολογιών ATAR (Αυστραλιανές Κατατάξεις Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση) ξεκίνησε επισταμένως σε κάθε σχολείο της χώρας. Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, η NESA δημοσίευσε τα αποτελέσματα περισσότερων από 700 σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που αφορούσαν περισσότερους...
15 Δεκεμβρίου, 2023 - 20:59
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2023 - 1:47

Αυστραλία: Tο Κολλέγιο του Αγίου Σπυρίδωνος στο κορυφαίο 10% των σχολείων της Νέας Νοτίου Ουαλίας

Διαδώστε:
Αυστραλία: Tο Κολλέγιο του Αγίου Σπυρίδωνος στο κορυφαίο 10% των σχολείων της Νέας Νοτίου Ουαλίας

Αυτή την εβδομάδα, τα αποτελέσματα του HSC (Higher School Certificate) ανακοινώθηκαν σε όλη την Αυστραλία και το έργο της αξιολόγησης των βαθμολογιών ATAR (Αυστραλιανές Κατατάξεις Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση) ξεκίνησε επισταμένως σε κάθε σχολείο της χώρας. Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, η NESA δημοσίευσε τα αποτελέσματα περισσότερων από 700 σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που αφορούσαν περισσότερους από 67.000 τελειόφοιτους μαθητές σε όλη τη Νέα Νότια Ουαλία.

Η NESA είναι η «Αρχή Εκπαιδευτικών Προτύπων» της Νέας Νοτίου Ουαλίας, η κρατική εκπαιδευτική αρχή που έχει την ευθύνη για τη θέσπιση και παρακολούθηση των σχολικών προτύπων στην αυστραλιανή πολιτεία της Νέας Νοτίου Ουαλίας. Η NESA αντικατέστησε το «Συμβούλιο Σπουδών» το 2017.

Καθώς τα Σχολεία ενημερώνονται αργότερα για τις αναλυτικές βαθμολογίες ATAR καθενός από τους εξεταζόμενους μαθητές, το ελληνορθόδοξο Κολλέγιο του Αγίου Σπυρίδωνος, στο νοτιοανατολικό Σύδνεϋ, όπως και όλα τα υπόλοιπα σχολεία, βασίστηκε στην επικοινωνία με τους ίδιους τους μαθητές, οι οποίοι αποκάλυψαν με ενθουσιασμό τη βαθμολογία ATAR που συγκέντρωσαν. Γύρω στις 11.00 το πρωί, η διεύθυνση του Κολλεγίου είχε συγκεντρώσει σχεδόν το σύνολο των βαθμολογιών.

Με ανακούφιση και πολλή χαρά, η Διευθύντρια του Κολλεγίου κ. Αιμιλία Κατσογιάννη μοιράστηκε με τους καθηγητές και το Συμβούλιο της Ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος, τα εξαιρετικά αποτελέσματα που πέτυχαν οι μαθητές του σχολείου. Ήταν διάχυτος ο ενθουσιασμός όλων, όχι μόνο για τους μαθητές που συγκέντρωσαν βαθμολογίες ATAR 90 και άνω, αλλά και για τους μαθητές που με σκληρή δουλειά κατόρθωσαν από ένα αναμενόμενο ATAR 50 να φτάσουν στα επίπεδα του 70 και από 60 στο 80.

Πρώτος σε επίδοση μαθητής του Κολλεγίου του Αγίου Σπυρίδωνος είναι ο Jake Vassilis, ο οποίος συγκέντρωσε βαθμολογία ATAR 99,8. Υποδεχόμενος με ταπεινότητα τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ο Jake επιβεβαίωσε το ελληνορθόδοξο ήθος που προάγει το Κολλέγιο, όσο και το σύνθημα του σχολείου «Αιέν Αριστεύειν».

Οι μαθητές που συμμετείχαν στις εξετάσεις HSC 2023 από το Κολλέγιο του Αγίου Σπυρίδωνος, ανέρχονταν συνολικά σε 78 – οι 69 ήταν τελειόφοιτοι του 12ου έτους (τρίτης τάξεως Λυκείου) και 9 μαθητές από το Έτος 11.

Τα εξαιρετικά αποτελέσματα τα οποία πέτυχαν, συνοψίζονται ως εξής:

– Το Κολλέγιο του Αγίου Σπυρίδωνος κατέλαβε την 78η θέση στη Νέα Νότιο Ουαλία και κατετάγη ανάμεσα στο κορυφαίο 10% των Κολλεγίων της Πολιτείας.

– Βαθμολογία ATAR 99,8, που πέτυχε ο Jake Vassilis

– Βαθμολογία ATAR of 99.4, που πέτυχε ο Nektarios Kollias

– Το 19% των εξετασθέντων μαθητών του Κολλεγίου πέτυχε βαθμολογία ATAR πάνω από 90.

– 3 κορυφαίοι Επιτυχόντες:

  • Nektarios Kollias – Classical Greek,
  • Isabella Koutoulogenis – Modern Greek Continuers and Modern Greek Extension,
  • Victoria Stathos – Modern Greek Continues and Modern Greek Extension

– 4 μαθητές ολόπλευρης διακρίσεως:

  • Krissy Bourdaniotis,
  • Gabriella Guerrera,
  • Nektarios Kollias,
  • Jake Vassilis

– Το 44% των εξετασθέντων μαθητών ήταν διακριθέντες

– Το 55% των βαθμολογιών των μαθητών ήταν πάνω από 80

– Το 81% των μαθητών πέτυχε θετικά αποτελέσματα στα 2 κορυφαία Bands.

Συγχαίροντας τους μαθητές τα επιτεύγματά τους, η Διευθύντρια του Κολλεγίου κ. Αιμιλία Κατσογιάννη δήλωσε περήφανα: «Κάθε μέρα στο Κολλέγιο του Αγίου Σπυρίδωνος είναι μια γιορτή, μια ευκαιρία να αγκαλιάσουμε το σύνθημά μας και μια δέσμευση να επιδιώξουμε την Αριστεία σε όλες μας τις προσπάθειές. Συγχαρητήρια για τα εξαιρετικά σας επιτεύγματα. Είμαστε περήφανοι για όλους τους μαθητές μας. “«Αιέν Αριστεύειν”!».

Ο Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος, π. Στυλιανός Σκούτας, από κοινού με τον συνεφημέριό του, π. Σταύρο Ιβανό, και τον Πρόεδρο της Ενορίας κ. Ηλία Οικονόμου, σχολίασαν τα παραπάνω εξαιρετικά αποτελέσματα ως εξής: «Θέλουμε να συγχαρούμε τη Διευθύντρια του Κολλεγίου μας κ. Αιμιλία Κατσογιάννη, τους Προϊσταμένους Τμημάτων, τον Σύμβουλο Έτους και τους Καθηγητές των μαθητών μας. Επιπλέον, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια οι γονείς, οι παππούδες και τα αδέρφια που συνέβαλαν στην επιτυχία του Κολλεγίου του Αγίου Σπυρίδωνος στις εξετάσεις για το HSC 2023. Ευχαριστούμε τον Θεό και συγχαίρουμε όλους τους μαθητές μας για τις αξιόλογες επιδόσεις και τα αποτελέσματά τους. Είθε ο Κύριος να οδηγήσει τα βήματά τους στην πρόοδο μελλοντικά».

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων